Egyre több vásárhelyi nyaral itthon

Hódmezővásárhely - Egymás kezébe adják a kilincset a szabadságra készülők a vásárhelyi utazási irodákban. Itt is egyre többen tervezik meg nyaralásukat a szokottnál korábban. A kedvenc célpont idén is Horvátország és Görögország, de egyre népszerűbbek a belföldi wellnessközpontok is.

Szűcs Csaba

Vásárhelyen is egyre többen döntenek úgy, hogy nyári szabadságuk egy részét külföldön töltik. Akciós utakból nincs hiány, minden hétre jut egy-kettő, amelyek között a vékonyabb pénztárcájúak is megtalálhatják a nekik legkedvezőbbet és legszimpatikusabbat.

– Sok külföldi foglalásunk van már, az utazási kedv pedig nem csökkent az előző évhez képest – halljuk Zana Zitától, egy belvárosi utazásszervező iroda üzletvezetőjétől. – Főként akciós útjainkat keresik, a sláger idén nyáron is Horvátország és Görögország. Egyre többen választják Tunéziát is, az arab világ országai közül ugyanis ez a legolcsóbb hely. Sokan döntenek azonban úgy, hogy belföldön, az ország valamelyik wellnessközpontjában pihennek. Az üdülés időtartalma általában 1 hét vagy 10 nap. A félpanziós ellátások a legkeresettebbek, busz helyett pedig egyre többen utaznak repülővel.

A horvát tengerpart a vásárhelyiek körében is népszerű. Fotó: DM/DV archív

A horvát tengerpart a vásárhelyiek körében is népszerű.
Fotó: DM/DV archív

A településen évről évre keresettebbek az úgynevezett kulturális körutazások: az iroda a megrendelő érdeklődési körébe tartozó múzeumokba, színházakba, illetve egyéb kulturális intézményekbe foglal belépőjegyet, persze az oda- és visszautat is megszervezi, a szálláshely-biztosítás mellett.

Szigeti János nyugalmazott vásárhelyi pedagógusról, helytörténészről közismert, hogy nagyon szeret utazni. Kedvelt célpontjai a mediterrán vidékek. Érdeklődésünkre elmondta, a nyári hónapokban itthon tesz majd körutat. Tervez Balaton környéki, fővárosi és szentendrei kirándulásokat. Ősszel Franciaországba megy, ahol Párizs környékével és a Loire menti kastélyokkal ismerkedik meg. A jó előre lefoglalt buszos körutazásra közösen indul néhány rokonával.

Mennyiért utazhatunk?

A vásárhelyi utazási irodák ajánlatai között szemezgetve találtunk 7 éjszakás tunéziai last minute utat 41 ezer 900 forintért. Tizennégy éjszaka ugyanitt 57 ezer 900 és 145 ezer 900 forint között mozog. Az árak tartalmazzák a repülőjegy, a szállás és a megadott ellátás költségeit is. Horvátországban 88 ezer 100, míg a török Riviérán 60 ezer 950 forinttól nyaralhatunk.

Címkék#turizmus

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!