Szarvassülttől a svédasztalig

Időben kellett asztalt foglalnia annak, aki vendéglőben szeretné elkölteni a ballagási ebédet Vásárhelyen és Makón. Az előrelátók már az év elején lefoglalták a helyet és megbeszélték a menüt. Van olyan étterem, ahol különleges ételkívánságot is teljesítenek. Az ebéd ára egy főre 1000 és 3000 forint között van.

Munkatársunktól

Őz- és szarvassültet, de ugyanezen állatokból bográcsost is eszik majd egy olyan család szombaton a vásárhelyi Liget étteremben, amelynek a gyermeke szombaton ballag el a középiskolából. Ez a legkülönlegesebb kívánság, amelyet a helyi éttermek teljesítenek – derült ki körkérdésünk nyomán. A Ligetben – amelynek asztalait erre a napra már januárban-februárban mind lefoglalták – százan fogyasztanak majd déltől ballagási ebédet. Negyvenen pedig estebéden köszöntik a maturáló családtagjukat. A Zrínyi utcai étteremben egyébként szabadszedéses svédasztalról válogathatják ki a ballagók családtagjai, mit kívánnak fogyasztani.

Telt ház lesz a Bandula kisvendéglőben is szombaton, ahová a ballagókat és rokonaikat már déltől várják. Húsz család összesen nyolcvan tagja költi majd el itt az ünnepi ebédet. Számukra a vendéglő többszemélyes vegyes tállal készül, ám voltak, akik ragaszkodtak ahhoz, hogy a család minden tagja maga válassza ki az étlapról, amit enni szeretne. Szombatra már nincs egyetlen szabad asztal sem a Kenguru étteremben. Nagyüzem lesz a konyhában, hiszen százan ülnek majd ünnepi asztalhoz az étteremben és megnyitják számukra a télikertet is. A helyeket már az év elején lekötötték.

Tegnap még bőven volt hely a Vasmacska vendéglőben, hiszen eddig csak egyetlen ballagási ebéd miatt foglalt asztalt egy nagyobb, húszfős család. Ők vegyes tál elfogyasztása közben búcsúztatják ballagó gyermeküket. Vásárhelyen ételtől függően az ebéd ára egy főre 1000 és 3000 forint között van.

Makón az Autósban már telt ház van

A makói Kelemen Házban eddig az asztalok felét foglalták le ballagási ebédre – tudtuk meg Kovács Bálint üzletvezetőtől. A vendégek az újházi tyúkhúsleves mellé sülttálakat kérhetnek, közel 20-féle sült közül választva. Az ebéd ára egy főre 1200-1500 forint. Az árak az Autós csárdában is 1200-nál kezdődnek, de különlegességek rendelése esetén 3000-ig is felmehetnek – tájékoztatta lapunkat Szabó Sándor tulajdonos. A kínálatban sincs igazán nagy különbség, ugyanakkor az Autósban már telt ház van. Érdekességként azt említette meg Szabó Sándor, hogy vállalják az ünnepi menü kiszállítását is. A legtávolabbi megrendelő a Békés megyei Csanádapácáról adta le igényét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!