Több ezer állat, több száz kiállító jön Vásárhelyre

Hódmezővásárhely - Az idén is mintegy 400 szakmai kiállító várja a 17. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok látogatóit Vásárhelyen.

Munkatársunktól

Az április 23–25-i nemzetközi programsorozat nyitányaként kedden a házigazda Hód-Mezőgazda Zrt. Vándorsólyom fogadójában kiosztották a terméknagydíjakat. Az ünnepségen és sajtótájékoztatón Antal Gábor, a társaság vezérigazgatója elmondta: az ágazat nehéz helyzete ellenére az idén sem csökken a kiállítók száma.

Fekete Balázs főszervező hozzátette: most nem lesz újdonság, de az eddigiekhez hasonlóan színvonalas lesz a kiállítás, több ezer állattal. Egyébként az idén is számos pályamunkával szálltak versenybe a díjakért. Végül a szakmai zsűri úgy döntött, hogy a Magyar Állattenyésztésért Termék Nagydíjat a nagyigmándi Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft. kapja, míg a Magyar Növénytermesztésért Termék Nagydíjat a szegedi Gabonakutató Nonprofit Kft. viheti haza.

Minden évben sok család látogat ki Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokra. Fotó: Tésik Attila

Minden évben sok család látogat ki az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokra.
Fotó: Tésik Attila


A kiállítás díszvendége az idén Horvátország lesz. Az első napon, jövő pénteken a tenyészbírálatoké lesz a főszerep. Szombaton vadételeket is lehet majd kóstolni, vasárnap pedig az elmaradhatatlan malacfogásra várják a gyerekeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!