Délmagyar logó

2019. 02. 16. szombat - Julianna, Lilla -2°C | 10°C Még több cikk.

23 milliós vadászatot szervez Lázár János

Hódmezővásárhely - Egy szerződés szerint 75 ezer euró, azaz mintegy 23 millió forint értékben rendelt Lázár János országgyűlési képviselő, Miniszterelnökséget vezető államtitkár novemberre csehországi fácánvadászatot – adta hírül tegnap az atlatszo.hu.
Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

Vagyonnyilatkozata alapján ennyi készpénzzel nem rendelkezik. Az információk szerint Lázár magánszemélyként rendelte november 7-ére és 8-ára a vadásztatást a Lesy CR nevű cseh állami erdészeti vállalattól.

A Konopište-területen csak fácánból 60 ezer darabot vadásznak évente az október közepétől január végéig tartó idény során, ezekből rendelt meg most – a szerződés erről árulkodik – 2500-3000 példányt Lázár János. A lelőtt fácánok darabja – áfával – 30 eurót kóstál, 2500 fácán pedig 75 ezer euróba, azaz körülbelül 23 millió forintba kerül.

Közösen fizetik a vadászat költségeit, amelyen részt vesz, így nincs ellentmondás a vagyonnyilatkozatában szereplő adatok és a felmerülő kiadások között – közölte Lázár János az MTI kérdésére válaszolva. A Miniszterelnökséget vezető államtitkár még elmondta: a szóban forgó novemberi vadászaton magánemberként vesz részt, ő szervezi, de költségeit, bevett szokás szerint, nem a megrendelő, hanem a résztvevők közül többen közösen állják. Hangsúlyozta, az esemény magánélete része, senkinek az adóforintját nem érinti, és az üggyel kapcsolatban nem kíván további nyilatkozatot tenni.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vizsgálják a srácok edzettségét

„Úgy nézek ki, mit Darth Vader" – jegyezte meg kedden a vásárhelyi kórházban Szűcs Zsombor Döme. Tovább olvasom