Délmagyar logó

2019. 06. 25. kedd - Vilmos 20°C | 30°C Még több cikk.

Vásárhely költségvetése már 24 milliárd - hosszas vita volt a közgyűlésen a babakötvényről és a városi tévéről

A nyári szünet után maratoni testületi ülést tartott a hódmezővásárhelyi képviselő-testület. 23-ról 24 milliárdra módosították a költségvetés bevételi és kiadási oldalát.
Napirend előtti felszólalásokkal kezdődött az ülés. A közönség, ahogy már szokássá vált, tapsolt, időnként közbekiabált. Elsőként Kószó Péter (Fidesz–KDNP) kért szót. Elmondta, a nyáron Márki-Zay Péter polgármester igaztalan vádak özönét zúdította rá a babakötvények miatt. Rengeteg mocskolódó kommentet kapott, azt is megkérdőjelezték, milyen gyermekorvos. Elismerte, egyszer félreérthetően fogalmazott, mivel a pénz egy része volt a számlán, a másik része pedig az önkormányzatnál, elkülönített soron.
 

– De ezt úgy magyarázni, hogy az alapítvány kezelői ellopták a pénzt, az alávaló rágalom!

– mondta.

A polgármester válaszában kitért rá, elismerendő a beismerés, amivel sikerült tisztázni a helyzetet. Azt is mondta, számtalanszor hangoztatta, ez nem lopás. Később arról beszélt, újabb kérdések merültek fel a babakötvénnyel kapcsolatban, például az, hogy a kuratóriumi tagoknak milyen kötelezettségei vannak.

Majd hosszas vita következett a vásárhelyi közéletről. Benkő Zsolt fideszes képviselő kérdéseket tett fel, például azt, hogy politikai kifizetőhellyé vált-e a városháza. A polgármester szerint nincs több politikához is köthető dolgozó, mint a Fidesz idejében volt.

Nagy Ernő szocialista képviselő az ipari park infrastruktúrájára kérdezett rá. A dolgozók reggelenként sötétben botorkálnak a munkahelyük felé. Arra volt kíváncsi, mikor változik a helyzet? Kiderült, hamarosan kezdik a villanyoszlopok állítását.

Délig, az első két órában a képviselők nem jutottak el az első napirendig, azt csak a másfél órás ebédszünet után kezdték meg. Egyebek között módosították a költségvetést, amely 23,1 milliárd forint bevételi és kiadási főösszegről 24,2 milliárd forintra növekedett.

Hosszasan vitáztak a városi tévé sorsáról. A tévé ebben a hónapban már nem tudott fizetést adni a dolgozóinak, mert az önkormányzat február óta nem utalta el a városi költségvetésben elkülönített pénzt.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A vállalkozók igényeihez igazítják a szakképzést Vásárhelyen - Lázár szerint bizonytalan a mezőgazdasági kar jövője

A vállalkozók igényeihez igazítják a szakképzést Vásárhelyen - Lázár szerint bizonytalan a mezőgazdasági kar jövője
A fejlesztések célja, hogy minél jobb körülmények között szerezzenek a diákok piacképes tudást. Tovább olvasom