Időjárás

2022.12.11. 09:23

Sarkvidéi hidegbetörés, holnap havazhat is

Viharos széllel jön a hidegfront.

Delmagyar.hu

Fotó: Kállai Márton/MW

Vasárnap az erősen felhős, vagy borult égből eleinte többfelé, majd egyre inkább keleten várható csapadék: az esőt egyre több helyen havas eső, hózápor válthatja fel - írja a Köpönyeg előrejelzése. A Dél-Alföldre ma még nem ígérnek havat, de a Bakonyban 5-10 cm-es friss hó hullhat, az erős, olykor viharos északnyugati szél itt hófúvást is okozhat. Erős hidegbetörés várható, napközben csökken a hőmérséklet. Szeged környékén is ez lesz a jellemző, kora délelőttre még 5, kora délutánra már csak 3 fokot írnak. 

Hétfőn viszont megmaradó pár centis hóréteg is összejöhet az előrejelzés alapján, síkvidéken is. 

Erős hidegfronti hatás terheli szervezetünket, mely különösen megviselheti az időseket és a krónikus betegeket. Az arra érzékenyeknél fejfájás, alvászavar, fáradékonyság jelentkezhet, fizikai és szellemi teljesítőképességünk is romolhat. Ennek köszönhetően sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar jelentkezhet, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát. A szív-és érrendszeri betegeknnél vérnyomás-ingadozás, szédülékenység alakulhat ki. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!