#ingatlanbazár

2021.01.28. 16:59

Ingatlan boom: nagyon vártuk, megjött!

Decemberben előre jeleztük, most ellenőrizzük: lett-e érdeklődési cunami a kormányzati ingatlanos kedvezmények nyomán. Lett! – mondja az Ingatlanbazar.hu portál.

delmagyar.hu

3 millió forintot kaphatunk az otthonunk felújítására.

Az Ingatlanbazár online portál a fennállása (és ez több mint 15 év!) alatt még nem tapasztalt ekkora keresési forgalmú januári kezdetet, mint idén. A portálnál mondják, már a hónap első részében a hétvégéken egy látogatásra közel 11 oldal megtekintése jutott, ami novemberben még 6-7 oldal körül mozgott. A látogatás tehát komolyan megugrott.

BEFEKTETŐK? CSALÁDOK?

Ami ezt a hatalmas hullámot okozta: a kormányzat néhány nagyon jól kiválasztott időpontban érkező bejelentése, amely szinte mindenkit érintett eladói és vásárlói körben.

Kezdődött az új építésű ingatlanokkal. A kedvezményes 5 százalékos áfa ismét visszaigényelhető lett, és az új és a használt ingatlanoknál is illetékmentessé vált a tranzakció. Az Ingatlanbazár felhívta a figyelmet, hogy ez nemcsak a befektetési vásárlókat mozgatta meg, hanem sok család a csok alternatíváját látta meg benne. A csok aránya is várhatóan emelkedik az eladások finanszírozásában. Az áfacsökkentéssel a kínálati és a keresleti oldal egyformán megnőtt, nem csoda tehát a keresési sokaság. Ennek következményeként a csok főleg vidéken sokat nyerhet elérhetőségben a szerényebb anyagi lehetőségű családok számára is.

ÚJÍTSD FEL MOST!

A másik jelentős fantáziát megmozgató kormányzati lépés a maximum 3 millió forintos vissza nem térítendő felújítási segítség. Itt sokan, sok szemszögből próbálták kitalálni, hogy hogyan lehet a másik 3 milliót is kiügyeskedni, a szabályok azonban számlás kivitelezéshez kötik, az érem másik oldala pedig a magyar gazdaság élénkítése is.

Az Ingatlanbazárnál úgy gondolják, az igénybe vevők száma akár hat számjegyű is lehet az elmúlt évek felújítási halogatásai után. Ebbe a közel 100 ezer ingatlanba beletartozhatnak a magán és önkormányzati lakások is. A portál arra is számít, hogy ez új lendületet adhat a hitelpiacnak is, hiszen valószínű, hogy a családok többsége nem önerőből fogja kifizetni a maga hárommillióját. Ezt láttuk a panelfelújítási programoknál is.

Itt tehát arról beszélhetünk, hogy a portálon nemcsak ingatlant, hanem ismét hitelt is fognak keresni a látogatók. Ezt az Ingatlanbazáron is meg lehet tenni, hiszen akár az ingatlanok adatlap oldalán, akár külön keresőként megtalálhatjuk a hiteles keresést, ahol több bank kínálatának választékából szemlézhetünk.

Érdemes – sőt ajánlott is – az Ingatlanbazárról felhívott ingatlan irodáknál is tájékozódni a feltételekről. Azt sose felejtsük: komoly vásárlónak akkor fognak tekinteni minket, ha telefonhíváskor azzal kezdjük, hogy az Ingatlanbazárról jöttünk.

3 millió forintot kaphatunk az otthonunk felújítására.

HOL KERESSÜK?

Az Ingatlanbazáron jelenleg több ezer felújításra szoruló lakás és ház van az adatbázisban. Ezt az adatot nyugodtan megszorozhatjuk 3-4-gyel is, ha a „jó” állapotjelzéssel bőkezűen bánó tulajdonos hirdetők jelennek meg előttünk. A merítés tehát nagy. Érdemes az Ingatlanbazár részletes keresőjében (ahol az Ingatlan állapota paraméter található) a felújított mezőt is nézni majd. Ugyan még nem lehetnek kész felújítások, de több lakást eleve a felújítással kalkulálva hirdethettek meg.

Ahogy korábban is láttuk, tulajdonosként a piacot is tesztelhetjük a kedvezményes – igazán baráti árú – magánhirdetések feladásával, amelyekhez ha fotóscsomagot is teszünk, akkor gyakorlatilag ugyanabban a keresési környezetben jelennek meg, mint az ingatlanirodák hirdetései. Az Ingatlanbazáron van magánhirdetés-keresés is, ezt a Részletes keresőben találjuk.

Nagy tehát a januári forgalom, sokan keresnek, tömegeket érdekelnek a kedvezmények, ne maradjunk le róluk, fogadjuk meg az Ingatlanbazar.hu tanácsát, és iratkozzunk fel a hirdetésfigyelési listáikra a találati lista oldalaikon!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!