Internet Marketing

2009.06.23. 12:15

Spamtelenül?

Június elsejétől tovább szigorodott a spam törvény. Ez persze a beérkező kéretlen reklámlevelek számán még nem látszik és valószínűleg nem is fog egészen addig míg ki nem osztják az első néhány, több százezres bírságot. Ha egyáltalán sor kerül erre valaha. Én bízom benne hogy ez mihamarabb be fog következni. Nem csak azért mert idegesítenek a kéretlen levelek, hanem azért is mert ezzel a törvényt be nem tartók jogtalan előnyhöz jutnak azokkal szemben, akik törvényesen építik címlistáikat és csak azoknak küldenek hírlevelet, reklámlevelet akik korábban ezt kérték és feliratkoztak az adott hírlevél listára.

Ennek hiányában már június 1-e előtt is tilos volt kéretlen reklám levelet küldeni (ebbe a kategóriába tartozik az engedélykérő levél is, tehát az is tilos!) és ezt is számtalan hazai cég, vállalkozás hagyta és hagyja figyelmen kívül. Teheti ezt nyugodtan hisz retorzióról még nem hallottam. Törvény tehát van, szankció nemigen, mindenki azt tesz amit akar. Ehhez persze az is hozzájárul hogy kevesen élnek panasszal a kéretlen levelek miatt a Nemzeti Hírközlési Hatóságnál. A vonatkozó törvényről további részletek itt: http://www.nhh.hu/?id=hir&cid=1279&mid=969Június elsejétől a kéretlen reklám küldők dolga nem nehezült, hisz ezután is boldognak és boldogtalannak küldözgetik reklám leveleiket. Bonyolították viszont (szerintem teljesen feleslegesen) azok életét akik törvényes úton, évek kemény munkájával gyűjtötték össze címlistáikat. Az újdonság annyi hogy a hónap elejétől már csak azoknak küldhető hírlevél, reklámlevél akik a lakcímüket is megadták, kivéve azokat aki nyilatkoznak arról hogy Ők nem magánszemélyek. Tessék? Hogy van ez? A kutya itt van elásva. Született ismét egy agyatlan törvény vagy jogszabály vagy mit tudom én mi. Tény, szükség lenne egy olyan spam törvényre ami képes megfékezni a kéretlen levelek áradatát. Az is nyilvánvaló hogy a jelenlegi szabályozás erre nem alkalmas, hisz a spamek száma nem csökkent, még magyar viszonylatban sem. Ugyanakkor a törvényes e-mail marketinget folytatók életét megnehezítették hisz a régi olvasókat nyilatkoztatni kell arról hogy Ők magánszemélyként vagy nem magánszemélyként olvassák levelünket. Ugyanis ha magánszemélyek akkor meg kell adni a lakcímüket. No de könyörgöm ha valaki nem magánszemélyként regisztrál és nem adja meg a lakcímét, mindezt ki bírálhatja felül, ki a magánszemély és ki nem? Aki félti a lakcímét nyilván nem magánszemélyként fog regisztrálni vagy sehogy. Értelme semmi nincs ennek az újabb szigorításnak, különösen úgy hogy a reklámlevél küldők többsége egyáltalán semmilyen hozzájárulással nem rendelkezik a címzettek részéről és mindezt büntetlenül teszik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!