Délmagyar logó

2019. 02. 19. kedd - Zsuzsanna -3°C | 13°C Még több cikk.

Botrány

JEGYZET - "Nehezemre esik kulturált emberi stílusban írni erről az esetről."
Hipót öntött a fejére, teljes erőből orrba rúgta és hajmosás közben a lavórba próbálta fojtani nevelt lányát a nő, aki életet adott az idei első babának Csongrádon. Nehezemre esik kulturált emberi stílusban írni erről az esetről. Mert, bár a most érkezett gyermek ugyanúgy megérdemli a köszöntést, mint bármely ártatlan újszülött a világon, az édesanyja tettei felett képtelen vagyok napirendre térni. Aki képes így megkínozni egy gyereket, annak a tettére minden szó kevés. Aki hagyja, hogy bántsák a gyermekét, arra szintén. Joggal korbácsolta fel újra az indulatokat az évekkel ezelőtti eset, ép ésszel ugyanis felfoghatatlan, hogy tehet valaki ilyesmit egy gyerekkel – legyen az az övé vagy másé. Ahol ez megtörténhet, ott a józan észen túl rég búcsút mondtak a szívnek is.

Elképzelem, hogyan ringatja újszülöttjét ez az anya, hogyan szorítja magához, ha sír, hogyan nyugtatja, ha fél, hogyan néz a tiszta szemekbe, hogyan engedi majd kirepülni a boldogság reményével az életbe. Mert valami ilyesmi lenne a dolga, és ezzel még csak a felszínt kapargatjuk. Nem kívánhatok mást ennek a kisbabának, mint gyönyörű, boldog életet, hiszen még csak az út legelején jár. Ő az, aki nem tehet semmiről, mégis üvölteni kéne, hiszen nincs szó arra az igazságtalanságra, ami a családjában történt. 

A múlton változtatni senkinek sincs hatalma, a jövőért azonban még tehetünk. Remélem – és ezzel nagyon nem vagyok egyedül – a gyermekvédelmi hálózat érintett tagjai felsorakoznak a gyermek és testvérei mögött, nem követnek el újabb hibát, és megadják a kellő segítséget ahhoz, hogy ne történhessen újabb tragédia.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szögediesen

"Mára már a szögedi papucs ritka, az ö-zés viszont még nem ment ki a divatból." Tovább olvasom