Kecskemét és környéke

2011.11.26. 11:52

A rektor együtt bulizott a gólyákkal

Kecskemét – A Kecskeméti Főiskola gólyabálján jártunk, ahol az elsőévesek – ha nem is álltak fél lábra, mint az igazi gólyák, de – letették a gólyaesküt, és bécsi keringővel nyitották meg az elegáns partit.

Major Stella

Nagy és színes forgatag: a fiúk öltönyben, a lányok csillogó koktélruhában és platformos magassarkúban. A gólyatáncra készülők pedig a szalagavatóra emlékeztető fehér ruhában. – Októberben kezdünk el próbálni, egy hónap alatt tanultuk meg a bécsi keringő koreográfiáját. A próbák hangulata hasonló volt a szalagavatós táncpróbákhoz, most is rengeteget nevettünk gyakorlás közben. A ruhám most elég hercegnős, mert a szalagavatómon más stílusú öltözéket viseltem – tudtuk meg Nagy Klaudiától.

– Bízom benne, hogy jó kisgólyákhoz méltón fészket raknak a Kecskeméti Főiskolán, és mindig büszkék lesznek arra, hogy nálunk tanultak – fogalmazott [namelink name="Danyi József"] rektor a köszöntőjében. Majd az elsőévesek mutatták be gólyatáncukat. Aztán szétröppentek, és felkérték oktatóikat, hogy tiszteljék meg őket az első tánccal. Tanárok és hallgatók együtt buliztak.

Danyi József és keringőzött a kisgólyákkal.

Danyi József és keringőzött a kisgólyákkal.
A gólyaesküben – azon kívül, hogy az elsőéveseknek meg kellett ígérniük, nem zavarják sokszor az előadásokat, vagyis egyszerűen nem járnak be az órákra – még sok minden mást is meg kellett fogadniuk, de mindezek után már nem kisgólyák többé. Az eskütételt nem más vezette, mint a Gong Rádió legfiatalabb műsorvezetője, [namelink name="Csongrádi Tamás"], aki idén szeptemberben kezdte meg tanulmányait a GAMF-on.

– A főiskolai élet sokkal kötetlenebb, mint a középiskola, éppen ezért nagyon élvezem. Egyre többször kérnek fel, hogy egy-egy rendezvény alkalmával legyek házigazda. Furcsa feladat, itt is beszélni kell, mint a rádióban, de itt látnak is, ezért még új nekem az ilyen szereplés – árulta el a delmagyar.hu-nak a fiatal műsorvezető. Arra a kérdésre, hogy az órákra rendszeresen jár-e, Tamás diplomatikusan csak annyit válaszolt, ha ideje engedi.

Csongrádi Tamás, a Gong Rádió műsorvezetője is kisgólya a Kecskeméti Főiskolán.

Csongrádi Tamás, a Gong Rádió műsorvezetője is kisgólya a Kecskeméti Főiskolán.
Az este sztárfellépői közül először Felméri Péter, a Showder Klub egyik standuposa szórakoztatta a nagyérdeműt, majd a Sugarloaf csapott a húrok közé, és kerekedett „ereszd el a hajamat" buli.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!