Kecskemét és környéke

2012.04.23. 10:01

Máris több mint ezer aláírás a kecskeméti csendrendelet ellen

Kecskemét - 48 óra alatt már több mint 1100 aláírást gyűjtöttek össze az interneten a tervezett kecskeméti csendrendelet ellen. Ha a képviselők csütörtökön elfogadják a polgármester előterjesztését, éjféltől minden belvárosi szórakozóhely be fog zárni májustól.

Delmagyar.hu

Mint arról a delmagyar.hu szombaton elsőként beszámolt, dr. Zombor Gábor a csütörtöki közgyűlés elé tár majd egy előterjesztést, melynek alapján május 1-től a város szinte minden szórakozóhelyének éjfél után be kellene majd zárnia.

Az előterjesztésben foglaltak szerint a polgármester azt javasolja majd a csütörtöki közgyűlésen, hogy a lakosok éjszakai nyugalmának biztosítása érdekében Kecskemét város panaszokkal leginkább érintett közigazgatási területén: Dobó István körút – Kisfaludy utca – Katona József tér – Kálvin tér - Csányi János körút - Móricz Zsigmond utca – Hornyik János körút – Kápolna utca – Széchenyi körút – Mária körút – Petőfi Sándor utca által határolt területen, és ezek az környezetében elhelyezkedő épületekben korlátozzák a nyitva tartást 24.00 órától 06.00 óráig.

A rendelet hatályba lépésének időpontjaként 2012. május 1-jét javasolja Zombor Gábor. A rendelet szabályait a már működő üzletekre vonatkozóan is alkalmazni kell, azzal, hogy azon vendéglátó üzlet üzemeltetőjének, aki 2012. május 1. napján már az e rendeletben meghatározott nyitvatartási időtől eltérően folytat vendéglátó tevékenységet, 2012. június 1-ig kérelmet kell benyújtania az eltérő nyitva tartás engedélyezése iránt.

Cikkünk szombati megjelenését követően sorra alakultak a különböző internetes csoportok, melyek a tervezett csendrendeletet ellenzőit igyekszenek összegyűjteni. Ennek eredményeként hétfő reggelre több, mint 1100 aláírást gyűjtöttek össze. Aki szeretne csatlakozni az ellenzőkhöz, ezen a linken megteheti.

Hétfőn időközben az önkormányzat hivatalos oldalára is felkerült az előterjesztés, melyet a csütörtöki közgyűlés előzetes programja szerint második napirendi pontként tárgyalnak majd a képviselők. A témára a hét folyamán még többször is visszatérünk majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!