Kecskemét és környéke

2013.03.13. 16:59

Nem engedik szüleihez Elzát, a kisoroszlánt

Kecskemét - Még nyolcvanöt kilót kell híznia a kecskeméti kisoroszlánnak, hogy összeengedjék a szüleivel.

Delmagyar.hu

Elza kiköltözött a vadaspark igazgatójának, Pullai Bélának az irodájából, de továbbra is pótapját tartja játszópajtásának.


A szülei melletti ketrecbe költözött Elza, a három hónapos kecskeméti kisoroszlán. A kislány folyton csak játszani szeretne pótapjával, és Pullai Béla, a vadaspark igazgatója szorgalmasan látogatja is kis védencét.

Elza jelenleg 15 kilót nyom, de már ezzel a súllyal is képes levenni a lábáról az igazgatót. Kiengedni meg végképpen nem akarja, ám az már előfordult, hogy egy óvatlan pillanatban kiszökött a rács mögül.

Miként a Bors megírta: tavaly november 24-én két kisoroszlán született a vadasparkban.

– Azt vettük észre a monitoron keresztül, hogy a kicsik állandóan ennének, de az anyjuk nem tudja szoptatni őket – mondta akkor a Borsnak Pullai Béla. A gondozók az utolsó pillanatban hozták ki a kölyköket, s a kisebben már nem is ­le­hetett segíteni, ám Elzát sikerült életben tartani.

A kicsit ­naponta nyolcszor szoptatta macskatápszerrel, de már darált csirkemellet is ehet az állat. Azóta változott az étrend: naponta kétszer hatvan deka húst fogyaszt, és délben még tejet is iszik. A Kecskeméti Vadaskert állatorvosai szerint ezáltal garantált a havi tízkilós hízás.

A szomszédban élő szüleivel, Lunguval és Meruval egyelőre nem eresztik össze a kicsit.
– Ahhoz legalább százkilósnak kell majd lennie a „lánynak" – mondta az igazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!