Kecskemét és környéke

2016.01.16. 07:27

Rendőrökre támadtak a menekültek Kiskunhalason, 14 ember ellen nyomoznak - videó

Internethasználat miatt verekedett össze három férfi, amikor a rendőrök szétválasztották őket, 20-25 fős csoportba verődve dobálták kővel az egyenruhásokat.

Munkatársunktól

Tizennégy ember ellen indított nyomozást a Kiskunhalasi Menekültügyi Őrzött Befogadó Központ őrségével szemben pénteken elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt a Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség - közölte a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szombaton az MTI-vel.


A Nánási László főügyész által jegyzett közlemény szerint a nyomozás a pénteken 17 óra körül történt kődobálás miatt indult. Az őrizetbe vett, külföldi állampolgárságú embereket folyamatosan hallgatják ki. A kiskunhalasi befogadóközpontban pénteken három menekültügyi őrizetes férfi az internethasználat miatt vitatkozott és dulakodott, majd a fegyveres biztonsági őrség a rendőrökkel közösen szétválasztotta őket. A megyei főkapitányság arról tájékoztatott, hogy őrizetesek összeverődött 20-25 tagú csoportja kövekkel dobálta meg az a rendőröket, akik közül ketten meg is sérültek.


Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szombati sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva azt mondta, hogy a kiskunhalasi menekülttáborban kirobbant verekedés után 180 rendőr kivezénylésével tudták helyreállítani a rendet.


Korábban


Internethasználat miatt három menekültügyi őrizetes férfi között dulakodásba forduló vita alakult ki a Kiskunhalasi Menekültügyi Őrzött Befogadó Központ Szegedi úti objektumában 2016. január 15-én 16 óra 55 perckor. A fegyveres biztonsági őrség a rendőrökkel közösen szétválasztotta a verekedőket. Az őrizetesek összeverődött 20-25 fős csoportja kövekkel dobálta meg az egyenruhásokat.


A rendőrség megnövelte a helyszínen tartózkodó rendőri erők létszámát, megakadályozta a fogva tartottak kitörését, a további rongálást, a hangadókat kiemelte. A helyszínen jelenleg minden fogva tartottra két rendőr jut.


Az összetűzés során két rendőr megsérült. A rendőrség beavatkozását követően a Menekültügyi Őrzött Befogadó Központban helyreállt a rend - írta a police.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!