Kecskemét és környéke

2019.02.02. 16:45

Szétflexelte volna a bankjegykiadó automatát, de megzavarták a biztonsági őrök

Egyszer már próbálkozott kézi szerszámgéppel, de nem látta be, hogy ez a pénzkereseti módszer kudarcra van ítélve.

Mint arról korábban beszámolt a rendőrség honlapja, a Kecskeméti Rendőrkapitányság munkatársai nyomozást folytattak egy 35 éves férfival szemben, aki a gyanú szerint két bankjegykiadó automatát is fel akart törni a megyeszékhelyen.

Elsőként 2018. július 14-én hajnalban az egyik kecskeméti áruház falán lévő automatánál próbálkozott. A bankjegytároló alatti részen a falat próbálta kivágni egy kézi szerszámgéppel. Itt közel 25 millió forint üthette volna a markát, ha sikerrel jár.

Fotó: police.hu

Alig két héttel később, 27-én éjszaka egy helyi bevásárlóközpontba ment a férfi, ahol egy flex segítségével kísérelt meg kinyitni egy bankjegykiadó automatát, amiben – mint később kiderült – több mint 28 millió forint volt. A tettest a biztonsági őrök megzavarták, menekülés közben elfogták, és visszatartották a rendőrök érkezéséig.

A kecskeméti nyomozók őrizetbe vétele mellett gyanúsítottként hallgatták ki a férfit lopás bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt. A gyanúsított jelenleg bűnügyi felügyelet alatt áll, a Vizsgálati Osztály a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!