Kecskemét és környéke

2013.11.29. 08:58

Illegális bevándorlók rendőrkézen

A külföldiek jogszerű magyarországi tartózkodásukat igazolni nem tudták, ezért tiltott határátlépés szabálysértés elkövetése miatt előállították őket.

A Kelebia és Hercegszántó Határrendészeti Kirendeltség eljárást indított két szír és tizenöt - köztük hét gyermekkorú - koszovói állampolgárral szemben, akiket Gara község, Tompa és Kelebia külterületén igazoltattak a rendőrök.

A külföldiek jogszerű magyarországi tartózkodásukat igazolni nem tudták, ezért tiltott határátlépés szabálysértés elkövetése miatt előállították őket. Ellenőrzésük során kiderült, hogy három koszovói állampolgárral szemben beutazási és tartózkodási tilalom van érvényben.

A külföldiek - négy koszovói személy kivételével - menekültstátusz iránti kérelmet nyújtottak be, ezért az illetékességgel rendelkező Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal Dél-alföldi Regionális Igazgatóságra vitték őket.

Négy koszovói állampolgárt idegenrendészeti őrizetbe vették a rendőrök és a Határrendészeti Szolgálat Kiskunhalasi Őrzött Szállásra szállították őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!