Kecskemét és környéke

2016.09.07. 12:52

Meg akarta harapni a biztonsági őrt

A Kecskeméti Ügyészség rablás miatt vádat emelt egy 22 éves kecskeméti nő ellen, aki március 10-én élelmiszereket és tisztálkodó szereket lopott egy kecskeméti áruházból, majd a lopott dolgok megtartása érdekében arcon ütötte, fenyegette és meg akarta harapni az őt tettenérő őrt.

A 22 éves kecskeméti nő március 10-én, reggel 7 óra körül ment be egy kecskeméti áruházba. Édességeket, egyéb élelmiszereket és tisztálkodó szereket rejtett a ruhájába összesen 19 ezer forint értékben, majd fizetés nélkül akart távozni.

 

A biztonsági őr azonban észrevette a lopást és az áruházból távozó vádlott után ment. A kerékpártárolónál utol is érte és felszólította, hogy menjen vissza az áruházba. A vádlott ennek nem tett eleget, el akart menni. Ekkor a biztonsági őr megfogta a vádlott karját és ruházatát, hogy visszatartsa.

 

A vádlott ekkor a lopott dolgok megtartása és a menekülése érdekében rángatni kezdte a biztonsági őrt, egyszer arcon is ütötte, valamint többször megpróbálta megharapni a kezét. Eközben a rablással vádolt nő fenyegetőzött is, azt mondta az őrnek, hogy „Megöletlek a testvéreimmel. Neked véged!".

 

Időközben a rendőrök is a helyszínre érkeztek, de a vádlott a rendőri intézkedésnek is ellenállt, csak testi kényszerrel sikerült beszállítani a rendőrautóba. Az elfogott rablót a rendőrség őrizetbe vette.

 

A sértett biztonsági őr a bántalmazás miatt a fején és a jobb kezén 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. Az ellopott dolgok visszakerültek az áruházba, de olyan állapotban, hogy azokat eladni már nem lehet. A vádlott a rablást egy lopás miatt alkalmazott próbára bocsátás hatálya alatt követte el.

 

A vádlott előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást. Az ügyész végrehajtandó börtön és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta vele szemben azzal, hogy a próbára bocsátást is meg kell szüntetni. Bűnössége kérdésében a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!