Kecskemét és környéke

2011.08.03. 10:16

Négy keréken guruló ajándék

Lajosmizse - Piros masnival és gyerekrajzokkal dísztett hófehér Chevrolet gördült be kedden délután az SOS Gyermekfalu lajosmizsei Ifjúsági Házába. A gépkocsi a 100 éves jubileumát ünneplő autógyár ajándéka volt.

Gál Orsolya

Egy gyönyörű, hófehér Chevrolet Cruze-zal gazdagodott az SOS Gyermekfalu lajosmizsei Ifjúsági Háza. Az autó a századik születésnapját ünneplő cég ajándéka volt, a gyár ugyanis 2011-ben száz autót adományoz Európa-szerte az SOS Gyermekfalvaknak. Magyarországra hat jármű kerül, melyek közül az elsőt a kecskeméti SOS Gyermekfalu kapta még áprilisban, a negyediket pedig most a lajosmizsei fiatalok vehették át.

Az autógyár kezdeményezésének célja az SOS gondozásában élő gyermekek mobilitásának fokozása, és a gyermekfalvakban dolgozók munkájának megkönnyítése. A felajánlott gépkocsik által a szervezet munkatársai és a pótszülők könnyebben el tudnak jutni a rászoruló családokhoz, így a segítségnyújtás is sokkal hatékonyabban működhet majd.

Autót kapott a Chevrolettől az SOS Gyermekfalu - KÉPGALÉRIA


Az ajándékautó egy piros masnival a tetején várta újdonsült gazdáit, akik rögtön birtokba is vették a kocsit. A kulcs ünnepélyes átadás után a résztvevőket az Ifjúsági Ház lakóinak műsora várta. Miközben pedig a vendégsereg a hatalmas, hófehér tortából falatozott, az X-Faktor felfedezettje, Janicsák Veca énekelt a közönségnek.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!