Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Elaludt a volánnál a 26 éves nő, az árokban kötött ki - fotók

Könnyű sérüléssel megúszta, de járhatott volna sokkal rosszabbul is. Vezetés közben figyelni kell az álmosság előjeleire - tartsunk félóránként szünetet!

Az 51-es számú főúton Baja irányából Budapest felé közlekedett 2018. február 4-én egy 26 éves nő Kia személygépkocsival. A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján vezetés közben elaludt, és az út 107.800-as méterénél letért a jobb oldali útpadkára, majd az árokba hajtott. Az elsődleges orvosi vélemény alapján a dunapataji sofőr könnyű sérülést szenvedett.

Elaludt a volánnál a 26 éves nő, az árokban kötött ki - GALÉRIA. Fotó: police.hu

Egyes vizsgálatok szerint a vezetés közbeni álmosság főként a fiatalabb korosztályt – a serdülőkorúakat és a fiatal felnőtteket – érinti életviteli szokásaik miatt, illetve az alvásbetegségekben szenvedőket.
 

Vezetés közben figyelni kell az előjelekre, ami lehet a gyakori ásítozás, a szem könnyezése, dörzsölgetése. Intő előjel, ha a sofőrnek komoly erőfeszítésébe kerül fókuszálni, és nyitva tartani a szemét.

Éjszakai vezetés, hosszabb út esetén előzőleg szükséges a megfelelő alvás. Ha fáradtnak érzi magát, ne üljön volánhoz! Út közben gyakran – a szakértői javaslatok szerint legalább fél óránként – álljon meg, tartson szünetet! Szálljon ki a gépjárműből, mozgassa meg végtagjait, és vegyen mély levegőt! Lehetőség szerint ne utazzon egyedül! Ha elálmosodott, keressen egy biztonságos helyet, ahová lehúzódhat, és 20-30 percet pihenjen! - javasolja a police.hu.

Körültekintő vezetéssel és odafigyeléssel a balesetek megelőzhetőek!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két autó ütközött Kiskőrösön - fotók

Két autó ütközött Kiskőrösön - fotók
Személyi sérülés nem történt, az anyagi kár viszont jelentős. Tovább olvasom