Kék hírek, bulvár

2023.11.02. 11:30

Több millió forintot gyűjtöttek a börgöndi repülőgép-szerencsétlenségnél megsérült családnak

Milliókat gyűjtöttek a terepjárósok Somogybabodon, a lezuhant repülőgép közelében megsérült családnak.

Delmagyar.hu

Felgyulladt egy család autója / Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Ahogy arról lapunk korábban beszámolt, életveszélyes sérüléseket szenvedett egy család szeptember 10-én vasárnap, amikor Börgöndön lezuhant egy sportrepülőgép. A börgöndi repülőnapon földbe csapódott, majd kigyulladt HA-RDM lajstromjelű T-28-as Trojan kisrepülőt a neves pilóta és oktató, Rózsavölgyi Vilmos emelte a magasba, vele tartott fia, Árpád is. Azt, hogy pontosan mi vezetett a tragédiához, a rendőrség mellett a Közlekedésbiztonsági Szervezet is vizsgálja.

A tragédia egy vidéki család életét is súlyosan érintette, ugyanis autójuk mellé zuhant le a repülő, amitől kocsijuk kiégett. A hirtelen felcsapó lángok elől esélye sem volt elmenekülni a Karádon élő házaspárnak és két gyermeküknek. Fiuk könnyebb sérüléseket szenvedett, a kislányuk és ők azonban borzalmas fájdalmakkal, égési sérülésekkel küzdöttek. Rengetegen segítettek, a falubeliek is gyűjtést szerveztek, mivel jól tudták, hogy a bajbajutott Denke családnak szüksége lesz rá.

Múlt hét szombaton pedig Somogybabodon megrendezték az első Jótékonysági Terepjárós OFFROAD Találkozót, ahol a szervezők az összes bevételt a Denke családnak ajánlották fel. A jótékonysági rendezvényen több milliót sikerült összegyűjteni a családnak.

Az ország minden részéről jöttek terepjárósok és az összefogásuknak köszönhetően  3,7 millió forint jött össze a versenyen

 – mondta el a Sonline-nak a szervező, aki Siffer Richárddal közösen hozta össze az eseményt.

A pénzt személyesen adtuk át a szülőknek és kisfiuknak. Kislányuk az állapota miatt nem tudott ott lenni az átadáson, de megígértük, hogy mindenképpen meglátogatjuk. Egy pólót is ajándékoztunk a családnak, amelyet az összes résztvevő aláírt.

Szeretnénk az első ízben megrendezett jótékonysági találkozóból hagyományt teremteni és minden alkalommal egy rászorulót támogatni

 – jegyezte meg Zsiborács László.

Olvasható BorsONLINE oldalán. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!