Helyi bulvár, celeb

2023.10.13. 15:40

Műtétek sora vár a börgöndi repülőbalesetben megsérült kislányra

Egy pillanaton múlt az egész, de gyakorlatilag az egész életét végig kíséri majd az a pokoli nap: hosszú és minden bizonnyal fájdalmas gyógyulás vár arra a kislányra, aki a halálos repülőgéptragédiában a családja több tagjával együtt megsérült.

Delmagyar.hu

A Trojan típusú gép becsapódásának pillanata Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Parkoló autó mellett csapódott be
Szeptember közepén, egy sportrepülőgép lezuhant bemutató közben a börgöndi légi parádén. A pilóta és utasa – apa és fia – nem élte túl a balesetet. A gép egy parkoló autó közelében csapódott be, ami kigyulladt, és hárman súlyosan megsérültek. 

Nem volt visszaút
A T28 Trojan típusú repülőgép forduló közben billent meg, elveszítette sebességét és már nem volt visszaút. A balesetben a 67 éves pilóta és 37 esztendős utasa vesztette életét.

Egy kislány égési sérüléseket szenvedett
A kisrepülő egy parkoló autó közelében földbe csapódott, ezután a gépkocsi is kigyulladt. Egy férfi, egy nő és egy kislány szenvedett súlyos égési sérüléseket, őket mentőhelikopterekkel szállították budapesti kórházakba. Egy könnyebben sérült kisfiút a székesfehérvári kórházba vittek.

Az életéért küzdött
Pár nappal a tragédia után arról lehetett olvasni, hogy az életéért küzd a tragikus repülőnapon megégett kislány a Bethesda kórházban. Naponta többször műtötték, a kezelőorvosok azt mondták, hogy másod- vagy harmadfokú égési sérülés esetén akut és tervezett műtétek követik egymást, ami 6-8 beavatkozást is jelenthet. A lángok mély égési sérüléseket okoznak, a robbanás miatti légtömeg pedig belső károsodást okozhat és a tüdő is sérülhet.

Az egész falu imádkozik értük
A megsérült család egy somogyi kistelepülésen él, az édesanya postai kézbesítőként, az édesapa buszsofőrként dolgozott. Harmadik gyermekük, egy 20 év körüli fiú nem volt ott velük a tragikus repülőnapon. A faluban mindenki azért imádkozott, hogy felépüljenek a sérültek.

Komoly küzdelem
A legsúlyosabban a 9 éves Laura sérült meg a balesetben. Volt olyan nap, amikor többször is meg kellett műteni, elsősorban a kezeit. 

Műtétek sora
Van azonban esély arra, hogy teljesen rendbe jöjjön. Ehhez azonban rengeteg türelemre lesz szükség, hiszen minden bizonnyal fájdalmas beavatkozások várnak még a kislányra. Felnőtt koráig valószínűleg műtétek sorát kell még elviselnie.

Hihetetlen összefogás
A szülők egyébként már otthon vannak, viszont egyelőre egyikük sem ülhet volán mögé. Tartalékaik elfogytak, ezért gyűjtést indult Karádon. A település polgármestere azt mondta, nagy az összefogás. 

Nem csak nálunk szerveztek adományozó akciókat, de több környékbeli település is bejelentkezett, hogy csatlakoznának

 – tette hozzá.

Emberi hiba okozhatta
A rendőrség büntetőeljárást indított a tragédia után, a részletek felderítése a hatósági szakértők feladata lesz majd. Szakemberek úgy vélik, valószínűbb az emberi hiba, mint a műszaki. A T-28 Trojant nem kifejezetten műrepülésre tervezték. Eredetileg katonai célokra szánták, felderítő és kiképzőgépnek használták.

 

Olvasható a Budapest Körnéyke oldalon. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában