Kék hírek

2009.05.06. 14:11

A tulajdonos szerint már másodszor lőttek a házra Táskán

A férfi szerint hétfőn kispuskából lőttek az otthonára, megismerte ugyanis a fegyver hangját, mert évekig vadászokkal dolgozott.<br>

Hétfőn este 10 óra után érkezett bejelentés a Marcali Rendőrkapitányságra, hogy lövésnek tűnő hangokat, csattanást hallottak a lakók a táskai háznál. A rendőrök helyszíni szemlét tartottak, az épület hátsó tűzfalán vakolatsérülést találtak. Vizsgálatot indítottak az ügyben, szakértők próbálják megállapítani, hogy az épület vakolatsérüléseit okozhatta-e lőfegyver. A rendőrök egyébként a hívástól számított körülbelül negyed óra alatt a házhoz értek, nagy területet vizsgáltak át, de sem lövedéket, sem töltényhüvelyt nem találtak.

Horváth István, a ház tulajdonosa azt mondta, hogy hétfőn este éppen tévét nézett a családjával, mikor a lövéseket hallották. Ő, a felesége és négy gyermekük - a legfiatalabb 12, a legidősebb 17 éves - voltak a házban. Senki nem sérült meg. A férfi szerint golyós kispuskával lőttek a házra, ennek a fajta fegyvernek ugyanis megismeri a hangját, mert korábban évekig vadászokkal dolgozott.

A tulajdonos elmondta azt is, hogy március 15-én is rálőttek a házára. Akkor az ajtó melletti lábazatot találták el, szintén kétszer. A rendőröknek azonban az első esetnél nem szólt, mert nagyon felt és féltette a családját is. A márciusi lövéseknél kiment a házból és egy fekete, nyugati autót látott elhajtani. a hétfői állítólagos lövöldözés után senki nem látott semmit a környéken.

A rendőrség továbbra sem erősítette meg, hogy a vakolatsérüléseket lőfegyverrel okozták-e, azt ugyanis még vizsgálják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!