Kék hírek

2009.08.27. 19:24

Brutálisan összeszurkáltak egy kutyát Óbudán

Brutálisan összeszurkált két részeg férfi egy kutyát Óbudán az Ürömfű utcában, és csak az állatkínzás szemtanúinak köszönhetően sikerült megmenteni az eb életét - közölte a Noé Állatotthon Alapítvány csütörtökön. Az állatkínzók tettükért akár három év börtönt is kaphatnak.

MTI

Az eset egy hajléktalanok által lakott telken történt még kedden. Az iszonyú vonyításra a szomszédos utcában lakó házaspár sietett a helyszínre, ahol azt látták, hogy két részeg férfi próbál kivégezni egy kutyát.

Egyikük a földre nyomta, míg társa hatszor egymás után nyakon szúrta a vergődő ebet. A szemtanúk azonnal közbeléptek, a földre rángatták az elkövetőket, majd a rendőrséget is értesítették.

A magatehetetlen, összeszurkált kutyát egy ürömi állatorvosi rendelőbe vitték, ahol az állatot sokktalanították, infúzióra kötötték, és mély, szúrt sebeit ellátták. Mint írták, csodával határos módon a kutyának sem a tüdeje, sem a légcsöve nem lyukadt ki, így jó esélye van a felépülésre.

Az egy év körüli keverék kan kutyáról jelenleg a Noé Állatotthon Alapítvány kórházában gondoskodnak. A menhelyen ma mintegy 600 állat él, sokan közülük ugyancsak állatkínzások áldozatai.

A Büntető törvénykönyv szerint aki "gerinces állatot indokolatlanul oly módon bántalmaz, vagy gerinces állattal szemben olyan bánásmódot alkalmaz, amely alkalmas arra, hogy annak maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza, vétséget követ el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő". Aki pedig az állatnak különös szenvedést okoz, azt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethetik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!