Hallgassa élőben!

Szakértő: embercsempészek, felbujtók mozgatják a migránsokat

Latin-Amerikából rövidesen egy 15 ezres karaván indulhat útnak az Egyesült Államok felé.

Nem maguktól, véletlenül indulnak útnak a migránsok, embercsempészek, felbujtók mozgatják őket, és vannak akik pénzzel, szervezéssel segítik a bevándorlást – mondta Horváth József biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatornán péntek reggel.

Azzal kapcsolatban, hogy sajtóhírek szerint Latin-Amerikából rövidesen egy 15 ezres karaván indulhat útnak az Egyesült Államok felé, a szakértő azt emelte ki: az amerikai hírszerzés teszi a dolgát, jelzi, mire kell felkészülni.

Ha igaz lenne, amit a bevándorlók állítanak, hogy a hazájukban dúló az erőszak elől menekülnek, akkor az első biztonságos országban megállnának – jelentette ki Horváth József.

Az ilyen nagy létszámú migránscsoportokkal bűnözők is beszivároghatnak, ahogy ez sajnos Európában meg is történt – fűzte hozzá.

A Földközi-tengeren hetek óta hánykolódó, migránsokat szállító hajóról szólva Horváth József azt mondta: jól időzített médiaeseményről van szó, készülhetnek a migránsok sanyarú sorsát sulykoló vágóképek, és ezzel nyomás alá lehet helyezni egyes országokat.

Biden: új nap virradt Amerikára
Donald Trump leköszönő elnök a hagyományoknak megfelelően levelet hagyott utódjának, mielőtt távozott a Fehér Házból.
Fény derülhet a Hunyadi-család származására (videó)
Corvin János horvátországi sírjának feltárásával Mátyás király csontjai is azonosíthatóvá válhatnak.
Nem lesz egyszerű tavaszuk
Több meghatározó játékosa nélkül vágott bele a tavaszi szezonra való felkészülésbe az SZVSE NB III.-as labdarúgócsapata: a piros-kékek szeretnék bővíteni keretüket a bajnoki rajtig, ma pedig edzőmeccset játszanak.
Ezer évre visszamenőleg rekonstruálták a Nap aktivitását
969-ig maradéktalanul vissza tudják követni a Nap több aktivitását.
A százezret közelíti az ágazati bértámogatási programban megmenthető munkahelyek száma
Magyarország a járványban is jobban teljesít, mint sok gazdagabb ország – mondta Schanda Tamás.
Szijjártó Péter: megérkezett az orosz vakcina beszerzéséről szóló szerződéstervezet (videó)
A magyar gyógyszerészeti hatóság szakemberei jelenleg is Oroszországban vannak és a helyszínen tanulmányozzák az orosz vakcina gyártási folyamatát.