Képmutató

2010.11.11. 18:03

Don Pasquale a Belvárosi Moziban

Norina szerepében a szépséges, orosz származású, Ausztriában élő dívát, Anna Netrebkot csodálhatjuk meg.

November 13-án, szombaton, 19 órakor a Belvárosi moziban Donizetti vígoperájával folytatódik az élő közvetítések sorozata a New York-i Metropolitan Operából.

A MET-szezonok mindenkori „kelléke" egy-egy igazi bel canto-opera, amelynek egyik gyöngyszeme a Don Pasquale. A 18. századi Rómában játszódó vígjátékban a commedia dell'arte tipikus figurái és szituációi elevenednek meg Otto Schenk elementárisan vidám rendezésében.

Norina szerepében a szépséges, orosz származású, Ausztriában élő dívát, Anna Netrebkot csodálhatjuk meg, akit 2008-ban Amerikában az év zenészének kiáltottak ki. Anna Netrebko példája mutatja, hová lehet eljutni, ha valaki tehetséges, hiszen első munkahelyén a Mariinszkij Színházban takarítónőként dolgozott. A lírai tenor Matthew Polenzanit (Ernesto szerepében) és a basszus, Don Pasqualét alakító John Del Carlot először láthatjuk e szerepekben.

Az előadást James Levin vezényli.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!