Délmagyar logó

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra 0°C | 12°C Még több cikk.

Kövekkel dobáltak meg két 14 éves menekültet Litvániában

Az EU-kvóták szerint Litvánia két éven belül 1105 menekültet fogad be Szíriából, Irakból és Eritreából.
Fiatalkorú menekülteket támadtak meg garázda személyek a litvániai Rukla városában - közölte a kaunasi rendőrkapitányság pénteken.

A litvániai város menekültközpontjában elhelyezett két 14 éves szíriait az iskolából hazafelé menet feltartóztatta két agresszívan viselkedő helyi fiatal - tájékoztatott a rendőrség a menedékkérők beszámolói alapján.

A két garázda szidalmazta a szíriai fiatalokat, majd kövekkel megdobálták őket. A menekültközpontba mentőket hívtak a zúzódásokat és horzsolásokat szenvedett migránsok ellátására.

A biztonsági szolgálat elfogta a támadással gyanúsított személyeket.

Az elmúlt időszakban ez már a második hasonló eset volt. A múlt héten helybeli garázdák két menekült nőt szidalmaztak, akik közül az egyik családjával együtt Szíriából, a másik pedig Irakból érkezett. Az ijedségen kívül nem esett bántódásuk. Mikor a két nő visszatért szálláshelyére és beszámolt a történtekről, mintegy három tucat menedékkérő férfi akart a támadók nyomába eredni. A rendőrség beavatkozásával azonban sikerült lecsillapítani a kedélyeket és elejét venni egy fenyegető tömeges zavargásnak.

Az EU-kvóták szerint Litvánia két éven belül 1105 menekültet fogad be Szíriából, Irakból és Eritreából. 2015 decembere óta a balti államban nagyjából 200 menekültet szállásoltak el. A ruklai menekültközpontban jelenleg mintegy 180 menekült él.

(Lead-képünk illusztráció - a szerk.)

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aktfotókat lopott a sztároktól, másfél év börtönt kapott

Aktfotókat lopott a sztároktól, másfél év börtönt kapott
Jennifer Lawrence "nemi bűncselekménynek nevezte" képei nyilvánosságra hozatalát. Tovább olvasom