Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Újabb késes támadás Bécsben: a támadó meghalt - Galéria

Az illetékes szerint a késelő minden előzetes figyelmeztetés nélkül rontott neki a katonának, aki először paprikasprével próbálkozott elhárítani a támadást.
Késsel támadt egy 26 éves osztrák állampolgár hétfőre virradóra az iráni nagykövet bécsi rezidenciájánál őrszolgálatban lévő egyik osztrák katonára, aki az elkövetőt agyonlőtte - közölte Harald Sörös a helyi rendőrség szóvivője.
 
Újabb késes támadás Bécsben: a támadó meghalt. Fotó: MTI (Galéria)

Az illetékes szerint a késelő minden előzetes figyelmeztetés nélkül rontott neki a katonának, aki először paprikasprével próbálkozott elhárítani a támadást, majd rövid dulakodást követően három lövést adott le Glock 17-es oldalfegyveréből. Az elkövető a helyszínen életét vesztette, a környéket a rendőrség lezárta. A katona felkarján szerzett vágott sebet, őt sokkos állapotban kórházba szállították.

Michael Bauer, az osztrák védelmi tárca szóvivője az incidensről elmondta: a megtámadott katona az előírásoknak megfelelően először az enyhébb eszközt - a paprikasprét - vette igénybe, s csak miután ez hatástalannak bizonyult, vette elő szolgálati fegyverét.

A dolgok jelenlegi állása szerint mindenben helyesen cselekedett.

- hangsúlyozta Bauer. A minisztériumi illetékes szerint a külföldi diplomáciai létesítmények védelmére általában egy hivatásos katonát helyeznek őrszolgálatba az épület elé, egy másikat pedig az épületen belülre, ahol ez nem lehetséges, ott a második katona a legközelebbi rendőrőrsről látja el feladatát.

Ezt megelőzően a hétvégén Németországban kurdok és törökök csaptak össze (CIKK), ismeretlenek felgyújtottak egy berlini mecsetet (CIKK), és múlthét szerdán egy afgán bevándorló késelt meg Bécsben egy családot és egy csecsen fiatalt (CIKK).

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szijjártó: nem hangozhat el közös, uniós álláspont a vitában

Szijjártó: nem hangozhat el közös, uniós álláspont a vitában
Hétfőn kezdődik a második kormányközi fordulója az ENSZ globális migrációs csomagjáról szóló vitának… Tovább olvasom