Kultúra

2008.04.11. 16:05

Emléktáblát avattak Faludy György tiszteletére

A Faludy-család jelenlétében Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Hiller István kulturális miniszter emléktáblát avatott Faludy György író-költő egykori Szent István körúti lakhelyénél a Költészet Napja alkalmából.

Gyurcsány Ferenc ünnepi beszédében hangsúlyozta: Faludy György gazdagította az országot egy reménnyel, hogy nem hiábavaló az önmagunkkal való küzdés.

A miniszterelnök szerint Faludy olyan hazafi, "aki magyar maradt, miközben világpolgár volt, akinek a hazafisága és demokratikus elkötelezettsége, nemzeti hovatartozása és világpolgári léte úgy egészítette ki egymást, mint a demokraták fehér szalagja a nemzeti trikolórt, amelyek most, ma itt a költészet napján - nem függetlenül attól, hogy ma újfasiszták és antifasiszták fognak egymással farkasszemet nézni -, jelképezik nemcsak a ma és az elmúlt évek küzdelmeit, hanem ennek a ragyogó embernek is a pályafutását".

Gyurcsány Ferenc a rendezvényen egy piros-fehér-zöld és egy fehér szalagból készített kitűzőt viselt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!