Makó és környéke

2015.03.17. 08:32

Lesz újra makói gördeszkapálya

Makó - Megmozdítottuk az állóvizet néhány héttel ezelőtti cikkünkkel a makói extrémsport-pálya ügyében: a város helyet talált neki, és már a megvalósítás részleteiről tárgyal az egyik helyi civilszervezettel.

Munkatársunktól

Az egykori Bajza-iskola udvarán lesz a gördeszkázásra, BMX-ezésre alkalmas új makói extrémsport-pálya – értesültünk a városházáról. Az ügy néhány héttel ezelőtt került újra reflektorfénybe, amikor egy érintett olvasónk fórumbejegyzésként tett panasza nyomán az új városvezetés álláspontjáról érdeklődtünk a pályával kapcsolatban. Akkor azt a választ kaptuk, nyitottak az ötletre, de eddig senki nem kereste meg őket ilyen igénnyel.

A gördeszkások újra otthonra találhatnak. Illusztráció: MTI

A gördeszkások újra otthonra találhatnak. Illusztráció: MTI
Emlékezetes: Makón 2002-ben avatták fel a BMX-ezésre, gördeszkázásra alkalmas létesítményt a Hollóssy Kornélia utcai sportpályán, 5 millió forintba került. Innen 2005-ben az Aradi utca legvégére, a város határába költözött, és az önkormányzat akkor még az Aradi utcai kerékpárutat is meghosszabbította annak érdekében, hogy a gyerekek biztonságosan kijuthassanak ide. A pálya elemei viszont lassanként tönkrementek, így ezeket raktárba vitték. Az előző vezetés, bár pénzt tudott volna szerezni a felújításra, ezt ahhoz a feltételhez kötötte volna, hogy a fiatalok alakítsák újra a pályát később fenntartó egyesületet, ők azonban elzárkóztak ettől.

A patthelyzet értesüléseink szerint Farkas Éva Erzsébet polgármester legutóbbi fogadóóráján oldódott fel, amikor az egyik helyi civilszervezet vezetője felajánlotta együttműködését a pálya ügyében. Bár azt még nem tudni, pontosan mikor és milyen pénzből lesz újra BMX-pálya, a helyszín már eldőlt, és a felek a részletekről tárgyalnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!