Makó és környéke

2016.09.29. 16:31

Szállodának indult, hagymaraktár lett a volt makói rendőrszékház

Szállodát álmodtak bele, jelenleg azonban - többek között - hagymát raktároznak a Makói Rendőrkapitányság régi, romantikus stílusú, műemlék jellegű épületében. A városházán azt mondják, ez nem árt a falaknak.

Sz.I.M.

Hagymaraktár lett a rendőrkapitányság egykori, Teleki utcai épületéből – hívta fel a figyelmünket egy olvasónk a lapunk által alapított Makón élek nevű Facebook-csoportban. Benéztünk egy földszinti ablakon, vöröshagymával teli zsákokat láttunk odabent. Egyébként nyilván az egész épületet raktárként használják; a felsőbb szinteken például egymásra pakolt bútorok vannak.

 

A műemlék jellegű, helyi védelem alatt álló, romantikus stílusú épület 2004 utolsó napjaiban került az önkormányzat tulajdonába. A zsaruk e helyett megkapták az egykori munkásőrlaktanyát, amibe egy komoly felújítást követően 2006-ban költöztek be. Makó pedig a csereépületen kívül bruttó 113,5 millió forinthoz jutott az értékkülönbözetként. Az előző városvezetés elképzelése az volt, hogy mivel a volt rendőrszékház közvetlenül a fürdő mellett van, gyógyszállóként fog működni – az ötlethez azonban nem sikerült befektetőt találni.


A városházán megtudtuk, a régi rendőrség garázsában, valamint a főépületben a közmunkások által termelt vöröshagymát raktározzák addig, amíg a rászorulóknak ki nem osztják. Az épület állagát ez a közlemény szerint nem veszélyezteti, mivel nem nagy mennyiségről van szó, ráadásul a hagyma raklapokon, bezsákolva, nem közvetlenül a falak mellett áll.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!