Makó és környéke

2019.01.15. 17:23

Adományt osztottak a máltaisok: 3 faluba vitt tartós élelmiszereket

Három községben osztott a rászorulóknak tartós élelmiszerekből álló csomagot a Máltai Szeretetszolgálat makói csoportja kedden. A kisbuszt Magyarcsanádra kísértük el, ahol tíz család kapott az adományból.

– Decemberben a nagyáruházakban szerveztünk adománygyűjtést. Ez egytonnányi eredményt hozott, és olyan jól sikerült, hogy a karácsonyi ajándékosztáson kívül még most is tudtunk tartós élelmiszert hozni a rászorulóknak – mondta [namelink name="Kómár Mátyás"], a Máltai Szeretetszolgálat makói szervezetének elnöke.

Adományt osztottak a máltaisok: 3 faluba vitt tartós élelmiszereket. Fotó: Szabó Imre - GALÉRIA

A felajánlóktól kapott adományokat – főként tartós élelmiszereket: cukrot, konzervet, édességet, illetve a makói gazdáktól származó lisztet – a karitatív szervezet munkatársai csomagokba rakták. Ezeket kedd délelőtt három községben, Apátfalván, Magyarcsanádon és Nagylakon osztották ki. Minden faluba 10-10 csomag jutott.

Magyarcsanádon ezeket a polgármesteri hivatalban adták át – az érintettek, mint tapasztaltuk, hálásan fogadták az adományokat. A falu első embere, [namelink name="Farkas János"] azt mondta, ez nagy segítség a másfél ezres lélekszámú községnek, hiszen a hivatalban rendszeresen támogatásért jelentkező családok száma nagyjából 30. Azt, hogy közülük ki kapjon a csomagokból, a hivatal munkatársai annak alapján döntötték el, hol van a legtöbb gyerek. A polgármester azt is elmondta, az önkormányzat tüzelővel, illetve anyagi támogatással segíti a nehéz helyzetben lévőket – az igénylők száma azonban szerencsére csökken, mert egyre többen el tudnak helyezkedni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!