Makó és környéke

2009.04.13. 21:15

Egész nyárra kiadó üdülőt keresnek

Makó - Egész nyárra kiadó nyaralót keres a Maros partján három helybeli lány. Orudzseva Nikoletta és két barátnője úgy döntött, májustól augusztusig kibérel egy házat az üdülőövezetben. Számos parti fára felragasztották hirdetésüket, de eddig csak egy jelentkező akadt. A korábbi években jóval több kiadó épület volt a Marosnál.

Kormos Tamás

Ahogy beköszönt a jó idő, megtelik élettel a makói Maros-part is. Az üdülőövezetben lévő nyaralók tulajdonosai hétvégenként egyre többször tűnnek fel a parton. Indul a szezon, az elmúlt tél szemetét eltakarítva készülnek a nyári pihenésre. A figyelmes sétáló több fa törzsén is észrevehet felragasztott papírosokat. Három makói lány keres ezeken egész nyárra kiadó nyaralót.

– Az elmúlt években számos üdülőt kínáltak, most valahogy nem találni. A hirdetésünkre eddig egyetlenegy jelentkező akadt – mondta szomorúan Orudzseva Nikoletta. A 29 éves lány és két barátnője szinte az egész nyarat a parton akarja tölteni. Persze csak munkaidőn túl. Ugyanis mindhárman dolgoznak, de utána irány az üdülő. Úgy tervezik, hogy heti 2-3 napot lesznek lent egy héten, sőt még az sem kizárt, hogy innen mennek munkába, bár mind a hármuknak lakása van a városban.

Alig találni kiadó nyaralót a makói Maros-parton, pedig Orudzseva Nikoletta átböngészte a Déli Aprót. A szerző felvétele

Alig találni kiadó nyaralót a makói Maros-parton, pedig Orudzseva Nikoletta átböngészte a Déli Aprót. A szerző felvétele
– Úgy havi 25 ezer forintot szánunk rá. Nincsenek nagy igényeink: ha kell, matracon is alszunk, és fürdőszoba sem kell, elég egy tusoló. A lényeg, hogy tudjunk hol főzni – folytatta Nikoletta. Arra a kérdésre, miért határoztak így, a következőt mondta: mivel Makó kis város, számukra már nincs sok felfedeznivaló. Arra gondoltak, hogy a négy fal közül kimozdulva, a partra leköltözve egy kicsit változatosabbá teszik ezt a nyarat.

Alig van kiadó nyaraló

A makói üdülőövezetben számos nyaraló van, de ezek nagy többségét tulajdonosaik használják. Korábban nagyon könnyű volt kiadót találni, most azonban alig akad. Amit kínálnak, azt is csak napokra, esetleg néhány hétre adnák ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!