2013.12.12. 22:36
Hungarikum lehet a makói hagyma
Makó - Jó esélye van a makói vöröshagymának, illetve fokhagymának arra, hogy jövőre hungarikummá nyilvánítsák – mondta el lapunknak tegnap Lezsák Sándor parlamenti alelnök, a Hungarikumbizottság tagja, aki a Csanád és Térsége Gazdakör agrárfórumán vett részt.
Mindent Makóról
A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook oldala, nem csak makóiaknak!
Amennyiben a javaslat a Nemzeti Értéktárhoz jövő januárig megérkezik, a bizottság a hónap végéig dönthet róla, és márciusra meglehet a hazai és a nemzetközi piacon egyaránt komoly rangot jelentő minősítés – tette hozzá. A Korona konferenciatermében azt is elmondta, a jelöléshez pontosan milyen lépések szükségesek. A folyamat várhatóan elindul, a rendezvény házigazdája, [namelink name="Mágori Józsefné"] parlamenti képviselő ugyanis megszavaztatta a jelenlévőket, és az ötletet mindenki támogatta a zsúfolásig megtelt teremben.