Makó és környéke

2019.05.13. 13:07

Javítanak a beteghívó rendszeren Makón - A kórház megköszönte olvasónk javaslatát, és intézkedést ígért

Makó - Változtatni kellene a makói kórház laborjában a beteghívó rendszeren, mert nehézkes - javasolta egy olvasónk személyes tapasztalatai alapján. Kérését továbbítottuk, a kórház vezetése pedig intézkedést ígért.

Szabó Imre

– Változtatni kellene a makói kórház laboratóriumának beteghívó rendszerén – jelezte nemrégiben szerkesztőségünkben egy olvasónk, a lapunkban korábban bemutatott Szani István. Nemrégiben vérvétel miatt látogatott el a makói kórház laboratóriumi részlegébe. Mint elmondta, ott az érkezőknek először sorszámot kell húzniuk, az alapján mehetnek oda a kis ablakhoz dokumentumaikat leadni. Az ablaknál ülő hölgyek azonban a soron következő számokat csak kiabálni tudják, amit olvasónk például, lévén idős, nehezen értett a tömegben várakozva.


Javaslata szerint a sorszámokat érdemesebb volna kijelzőn mutatni, ahogyan az például a bankokban történik, vagy ha ez nem lehetséges, hangszórón bemondani, mint később a név szerinti szólítás alkalmával. Mi is ellátogattunk a labor várójába, és tapasztalataink megerősítették azt, amit Szani úr elmondott, észrevételét pedig jogosnak találtuk. Észrevételét éppen ezért továbbítottuk a hódmezővásárhelyi–makói kórház vezetőségének, ahol aztán készségesen reagáltak.

A makói kórházban nagy a betegforgalom, a laborba is sokan járnak. Fotó: Szabó Imre

A makói kórházban nagy a betegforgalom, a laborba is sokan járnak. Fotó: Szabó Imre

– A felénk továbbított olvasói jelzést ezúton is köszönjük – így a válaszlevél, amelyet a kórház titkárságáról Kallai Árpád főigazgató aláírásával kaptunk. – A laboratóriumi vizsgálatra érkezők behívásának átszervezésén jelenleg dolgozunk, megnyugtathatom, hogy rövid időn belül új megoldással jelentkezünk, amely reményeink szerint orvosolni fogja az olvasójuk által felvetett problémát – zárul a levél.


Azt, hogy pontosan mit módosítanak és mikorra, nem derült ki a levélből. Más forrásból úgy tudjuk, az intézmény műszaki szakemberei a közelmúltban valóban jártak a laborban, és áttekintették, felmérték a lehetőségeket – amint értesülünk az ígért megoldásról, visszatérünk a témára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!