Makó és környéke

2019.02.22. 16:56

Költözik a makói ifjúsági színtér

2017 októbere óta a makói fiatalok kedvenc helyet lett az ifjúsági színtér. Új helyük a padlástéri galériában lesz.

Sz.I.M.

– Az új városi könyvtárba költözik annak megnyitásakor, májusban az ifjúsági színtér – tudtuk meg Weszelyné Véghseő Henriett ifjúsági tanácsnoktól, aki a népszerű klub felnőtt patronálója. Elmondta, új helyük a padlástéri galériában lesz. Itt fogják tartani a megszokott kézműves-foglalkozásokat, előadásokat, de lesz egy zárható helyiségük is, ahol az xboxok és egyéb, szórakozáshoz, tanuláshoz használható informatikai berendezések lesznek. A nagyobb rendezvényekhez természetesen alkalmanként továbbra is használni fogják a Hagymaházat, illetve a sportcsarnokot. A fiatalok távozásával megürülő főtéri helyiséget az önkormányzat meg fogja hirdetni bérbeadásra, üzletként.


Az ifjúsági színtér 2017 októberében nyílt meg, és azóta a makói fiatalok megkedvelték – mi több a szülők is örülnek neki. Weszelyné elmondta, a folyamatos nyitvatartást pályázati támogatásból alkalmazott, illetve közösségi szolgálatot teljesítő fiatalok közreműködésével tudják biztosítani. A költözéstől függetlenül folytatják a megszokott működést, amelyben továbbra is kiemelt szerepet szánnak a drogprevenciónak, illetve a dohányzás- és alkoholellenes programoknak, a kreatív alkotásnak és a szórakozásnak. A tervek között szerepel a külföldi szokások, kultúrák bemutatását célzó előadás-sorozat folytatása és egy nosztalgiaparti szervezése is – utóbbi a sportcsarnokban lesz márciusban.

Címkék#Makó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!