Makó és környéke

2016.12.04. 17:05

Korcsolyázás, jégkorong és diszkó a makói Deák Ferenc utcán

A kedvező időjárásnak köszönhetően a tervezettnél pár nappal korábban, már a hétvégén megnyílt a makói műjégpálya a Deák Ferenc utcában. Élvezik a fiatalok és az idősebbek is.

Szabó Imre

– Szerintem nagyon jó, hogy lehet korcsolyázni. Ez is egy remek lehetőség a szabadidő hasznos eltöltésére és a szórakozásra – mondta a hétvégén megnyílt makói jégpálya egyik vendége, az általános iskolás Tiszai Dzsenifer. Barátnőjével, Szabó Mónika Krisztinával érkezett. Tavaly is tervezték, hogy jönnek, de  valamiért elmaradt. Jégen egyikük sem próbálta még a csúszást, bár Mónika már tud görkorcsolyázni. A korcsolyát is bérelték. A pálya iránt időszaktól függően változik az érdeklődés: nem sokkal ebédidő után még kevesen voltak, később viszont felpezsdült itt az élet.

Újra csúszkálhatnak a makóiak - hamarabb nyílt a jégpálya. Fotó: Szabó Imre - GALÉRIA


A makói önkormányzat 6 éve vásárolta meg 32 millió forintért az akkor még mobil, azaz szétszedhető és összerakható műjégpálya elemeit, s ugyanabban az évben került először fölé sátor. De már egy évvel korábban is volt hasonló létesítmény télen, csak sátor nélkül és bérelve. 2012-ben aztán állandó pályát építettek, amelynek aszfaltburkolata jó időben, sátor nélkül sportpályaként üzemel, ahol többek között pingpongozni és lábteniszezni is lehet.


A 15×30 méteres jégpálya körül plexiből készült palánk van, a sátor alatt pedig a beléptető rendszer, korcsolyakölcsönző, öltöző és melegedő, valamint büfé várja az érdeklődőket. Hétköznap délelőttönként szervezett iskolai csoportok siklanak a jégen, délutánonként és hétvégén mindenki használhatja a jégpályát. Esténként a jégkorongozóké a pálya, szombaton alkalmanként jégdiszkót is tartanak. A belépő 600 forint, a korcsolyabérlet 500.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!