Makó és környéke

2019.06.24. 13:05

Makón a belvíz az úr, válságstábot hívtak össze - Fotók

Vasárnap este a heves esőzés miatt a makói Honvéd városrész több, mélyebben fekvő utcája víz alá került, a víz néhol az emberek otthonába is betört.

Sok ottani lakos panaszkodott hétfő reggel, hogy a víz elöntötte az udvarukat, sőt a házukat is, volt, ahol harminc-negyven centi magasan állt a víz.


Tönkrementek a bútorok, a szőnyegek, a padló, megrongálódtak a házfalak. Az önkormányzat közleményében azt írta, az elmúlt 24 órában megközelítőleg 100 ml kiadós eső esett Makón és környékén, mely a város több területén is kaotikus helyzetet eredményezett.

 

Vasárnap este a heves esőzés miatt a makói Honvéd városrész több, mélyebben fekvő utcája víz alá került. Fotó: Szabó Imre - GALÉRIA


A vízelvezető árkok nem bírták elvezetni a nagy mennyiségű esővizet, így az számos utcát és ingatlant is elárasztott.Tegnap éjszaka az önkormányzat és az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Hatóság és a katasztrófavédelem munkatársai azonnal intézkedtek: beindították a szivattyúkat, segédkeztek a személy- és vagyonvédelem biztosításában. Farkas Éva Erzsébet polgármester a rendkívüli helyzetre való tekintettel az éjszaka folyamán személyesen is bejárta az érintett területeket, majd válságstábot hívott össze. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!