Makó és környéke

2019.08.06. 22:23

Megmérték, kell-e zajvédőfal a nagylaki elkerülőút mellé

A nagylaki elkerülőút nyomvonalának közelében élők már az építkezés indulása előtt szorgalmazták: az aszfaltszőnyeg, illetve otthonaik közé telepítsenek zajvédő falat. 2,2 kilométernyi, a lakott területeket elkerülő útról van szó, amin a kamionok az M43-as palotai végpontjáról el tudnak jutni a nagylaki határátkelőhöz - korábban ezek a falun keresztül közlekedtek.

Szabó Imre

 A fal ötletétől alapjában véve nem zárkózott el senki, a szakemberek ahhoz viszont ragaszkodtak, hogy az út átadását követően az érintett területeken végezzenek zajszintmérést, ami alapján el lehet dönteni, indokolt-e ez a plusz beruházás.


Nagylak polgármestere, Locskai Zoltán a napokban úgy tájékoztatta lapunkat: a mérés az ígéreteknek megfelelően megtörtént. A műszeres méréseket az előírásoknak megfelelően végezték a falu több pontján, nappal és éjszaka, különböző napokon. A mérések eredményeit egy független szakértő ki is értékelte, de ezt a falu első embere írásban még nem kapta meg, csak szóban kapott róla tájékoztatást. Locskai így egyelőre várakozó állásponton van, bár szavai arra utalnak, az eredmény nem azokat igazolja, akik szerették volna a falat. – Ha nem is érjük el azokat a paramétereket, amelyek indokolják a fal megépítését, el fogunk gondolkozni rajta, hosszú távon ez mennyire lenne hasznára a községnek – mondta.


Locskai hozzátette: az igazsághoz hozzátartozik, hogy nem kapott nagy számú panaszt az út zajossága miatt, csak néhányan jelezték, hogy időnként hallják a kamionokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!