Makó és környéke

2019.03.26. 16:09

Nem épül meg a makói gazdák szárítóüzeme

Makó - Mégsem tudja megépíteni a tervezett szárítóüzemet a Csanád és Térsége Gazdakör: pályázatuk nem nyert, így visszaadják az e célra az önkormányzattól bérelt területet. A városi képviselő-testület szerdai ülésén az erről szóló előterjesztést is megtárgyalja.

SZ.I.M.

– Pályázati támogatás híján nincs más lehetőségünk, vissza kell adnunk a várostól kapott területet – mondta Kádár József, a Marosvidéki Gazdák Szövetkezete, illetve a helyi gazdakör vezetője, önkormányzati képviselő lapunknak. Azért kérdeztük meg, mert a makói képviselő-testület szerdai ülésén tárgyalja meg azt az előterjesztést, amelyben a termelők kezdeményezik a bérleti szerződés felbontását uniós pályázatuk meghiúsulására hivatkozva.


A szövetkezet az önkormányzattól már 2016 márciusában megkapott egy 10 ezer négyzetméteres területet. Akkor bérlésről volt szó havi 430 ezerért, későbbre tervezték a megvásárlást 39 millióért. Mint megírtuk, szárítótornyot akartak építeni, gépeket, mérleget vásároltak volna, és utakat terveztek a komplexumhoz. Az volt az elképzelés, hogy az épületben elsősorban a szövetkezethez tartozó gazdák terményét fogják tisztítani, szárítani, tárolni, de ha marad szabad kapacitás, kül- ső megrendelést is vállalnának. Kádár most azt mondta, továbbra is nagyon fontos lenne a helyi gazdálkodók számára egy ilyen létesítmény, így azonban sokkal nehezebb lesz felépíteni. Az elkövetkező napokban tárgyalni fog a gazdaszövetkezet tagjaival, hogy eldöntsék, mi legyen a következő lépés.


A testületi ülés szerdán reggel 9-kor kezdődik a városházán. A gazdaszövetkezet szerződésbontásán kívül a képviselők elé kerülnek a társadalmi szervezetek, alapítványok idei önkormányzati támogatására benyújtott pályázatai, az egyesített Népjóléti Intézmény szakmai munkájáról szóló beszámoló, illetve a védett homlokzatok felújítását célzó pályázat kiírása.

Címkék#Makó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!