Délmagyar logó

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -7°C | 2°C Még több cikk.

Átírta a városnap programját a Maros

A főtéren rendezik a hét végén a városnapi koncerteket Makón, miután a Maros-part víz alá került. Az árvíz miatt elmarad a hagyományos tűzijáték: a látványosság árát a védekezésre fordítják. Demjén Ferenc május elsején este 8-tól lép fel.
A péntektől kezdődő városnapok és a majális rendezvénysorozatát reklámozó plakátokon leragasztott papírcsíkok jelzik: helyszínváltozást követelt a természet. A programokat még néhány héttel ezelőtt is a Maros partjára képzelték el a szervezők, ám a folyó a kiszemelt területeket is elöntötte, és remény sincs rá, hogy néhány napon belül visszahúzódik, ezért új helyszínt kellett keresni a több ezres koncerteknek, nyilvános programoknak – tudtuk meg Buzás Péter polgármestertől. Az árvízi védekezésre való tekintettel elmarad az immár hagyományos ünnepi tűzijáték is, annak költségeit az ár elleni munkálatokra fordítják.

– A majális rendezvényeinek a Deák Ferenc utcán találunk helyet, a főtérnek háttal állítjuk majd fel a színpadot, itt ad május elsején este 8 órától jubileumi koncertet Demjén Ferenc is – foglalta össze a változást Bálint Márta, a közművelődési kht. ügyvezetője. – Persze, a négynapos ünneplés során számos helyszínen biztosítunk még programokat, hiszen a Hagymaházban kiállítások és a sportcsarnokban tömegsportrendezvények, versenyek várják majd a makóiakat. Ki kell emelni a szombati táncgálát, ahol az Írisz tánccsoport lép fel. A vasárnap a családi programoké, a hétfő a sztároké. A fiatalok a Megasztárból ismert Galambos Dorina koncertjét, az idősebbek pedig Demjént hallgathatják. Az új helyszín miatt azonban megváltozik a parkolási rend is a Deák Ferenc téren, ezért a szervezők kérik, hogy a mellvéd környékén senki se hagyja autóját.

A rendezvények sorában ki kell emelni a Makón elsőként meg-
rendezendő óvodakonferenciát, amelynek a Korona Szálló ad majd otthont. Makó számos testvértelepüléséről is érkeznek pedagógusok, hogy megosszák nevelési tapasztalataikat egymással. A rendezvénysorozat pénteki kezdőnapján ünnepi testületi ülés is lesz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kerékpárlámpák gyűjtője

Különleges hobbija van a makói Szani Istvánnak: a múlt század harmincas éveiben használt karbid… Tovább olvasom