Délmagyar logó

2019. 07. 23. kedd - Lenke 19°C | 30°C Még több cikk.

Hamarosan elkészül az új makói levéltár

Mintha a dédapától örökölt bicikli helyett kapnánk egy Ferrarit - így jellemezte Urbancsok Zsolt főlevéltáros, mekkora a különbség a régi és a most épülő új makói levéltár között. A munka már a végéhez közeledik.
– Ez lesz a megye legszebb, legkorszerűbb levéltára – mondta büszkén Karol Biernacki megyei levéltár-igazgató csütörtökön az épülő új makói levéltár bejárásán. Megírtuk, a Petőfi parki egykori óvodaépület felújítására, átalakítására a város 130 milliót nyert, és ehhez további milliókat tett az önkormányzat is. A munkát makói szakember tervei alapján ugyancsak helybeli vállalkozó végzi. Méhes Tibor, a kivitelező M Color Kft. ügyvezetője azt mondta, most a belső burkolásnál, glettelésnél, festésnél tartanak, a jövő héttől már a homlokzat lesz soron.
Folyik a munka az egykori óvoda épületében. Fotók: Szabó Imre

 A makói levéltár vezetője, Urbancsok Zsolt azt mondta, a változás számukra olyan lesz, mintha a dédapától örökölt biciklit egy Ferrarira cserélnék. Az új épületben már nem csak gyűjtő- és kutatómunkát tudnak folytatni, hiszen lesz kiállítótermük is.
 

A polgármester, Farkas Éva Erzsébet pedig annak fontosságáról beszélt, hogy ide vissza fog kerülni az egykori Csanád vármegyei levéltár teljes anyaga is Szegedről. Az épületnél folyó munka várhatóan áprilisban fejeződik be. A város magára vállalta a bútorok beszerzését, és az átköltözésben is segíteni fog a levéltárosoknak.
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megszűnik a beázás a makói kispostán - Egymillióból újítják fel az újvárosi épületet

Megszűnik a beázás a makói kispostán - Egymillióból újítják fel az újvárosi épületet
Mucsi Tamás, a Demokratikus Koalíció helyi elnöke a napokban Facebook-posztban jelezte: beázik a makói kisposta épülete. Nem sokkal később megkezdődött a felújítás - a városházán azt mondták, erről már egy hónappal ezelőtt megállapodtak a postával. Tovább olvasom