Délmagyar logó

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -2°C | 1°C Még több cikk.

Hamarosan újranyit a Portékatár

Makó - Két legyet ütött egy csapásra legutóbbi ülésén a makói képviselő-testület: sikerült hasznosítani az évek óta üres Korona egy részét, ráadásul a helyi kézműveseket is lehetőséghez juttatta portékáik eladásához.
A makói főtér egyik közkedvelt boltja volt idén februárig a Portékatár, ahol maguk a helyi kézművesek árusíthatták saját készítésű termékeiket – jellemzően kifejezetten helyi szuvenírekből, gasztronómiai különlegességekből állt a kínálat. Az üzletet azonban februárban bezárta a Makó és Térsége Turisztikai Egyesület, a civil szervezet ugyanis nem tudta tovább fenntartani. A helyi kismesterek bevételtől estek el, a belváros pedig szegényebb lett egy kedves színfolttal.

Ez azonban nem lesz sokáig így, a Portékatár ugyanis hamarosan újranyit, méghozzá egy önkormányzati cég, a városgazdálkodási nkft. jóvoltából. A boltot az évek óta üresen álló, csak rendezvényekre, alkalmanként hasznosított Korona egykori sörözőjében nyitják meg, információink szerint napokon belül. A város természetesen térítésmentesen adja használatba a helyiségeket egészen szeptember végéig. Ráadásként a bolttal együtt kávézó is nyílik, amelynek a Korona teraszán is lesznek asztalai.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Életet mentett szabadnapján a rendőr - A szívbeteg férfit az intenzív osztályon ápolják

Életet mentett szabadnapján a rendőr - A szívbeteg férfit az intenzív osztályon ápolják
Újraélesztett egy szabadnapját töltő apátfalvi rendőr Makón egy férfit, aki kerékpárjával elesett, és eszméletét vesztette. Sikerült az életét megmenteni - a kórház intenzív osztályán ápolják. Tovább olvasom