Menő manók

2010.02.17. 16:45

Pelenka, te drága!

Mielőtt Richárdunk megszületett, a "mindenből a legszebbet, legjobbat" -elv vezérelt. Ezt nem sokkal a születése után a "lehetőségeinkhez képest mindenből a legszebbet, legjobbat" váltotta fel. Leginkább a pelenkánál.

Amikor a terhességem vége felé összepakoltam a csomagom, amit a kórházba viszek, még az egyik talán legkedveltebb márkájú pelenkát pakoltam be a mazsolának. Miután megszületett, az első 2-3 hónapban ugyanezt a márkát használtuk, aztán a mamáktól kaptuk, akik arra hivatkoztak, hogy nekünk most minden fillérre szükségünk van. Hálásak voltunk ezért a segítségért (is). Hamar rájöttünk, hogy kis - na jó, nagy - túlzással a pelenkára megy el a pénzünk túlnyomó része. Aztán egy négy (4!) gyermekes barátnőmtől kaptunk egy ismeretlen márkájú pelenkát. És csodák csodája, jó volt! Akkor kezdtük el keresni és sorra kipróbálni az olcsóbb (75 forintos darabár helyett 35-ért megvehető), gyengébb marketinggel ellátott termékeket. Rá kellett jönnöm, hogy egy csecsemőnek mindegy milyen mintájú pelust pakol tele. Engem meg annyira nem motivált, hogy egyszer tigrist, máskor nyuszit ragasztok át a tapasszal. Amire az én tapasztalataim szerint figyelni kell: legyen gumis a dereka. Nincs annál lelkiismeretfurdalást keltőbb érzés, mint amikor a csöpp kis testen piros foltokat fedezel fel, amiket a túl szorosan ráerősített pelenka okozott. Gumis derékkal ezt nehezebb kivitelezni, bár nekem már ez is sikerült.Légáteresztés: a kipirosodott - gondolom vadul viszkető - popsi sok-sok nyűgös pillanatot okoz. Pelenkaszél-igazítás: lehet, hogy nevetséges, de erre is figyelni kell. Ha nem igazgatod el a gumis részt a combok szélénél, azaz nem ellenőrzöd, hogy a fenekén vagy a fenekében van, a cucc kegyetlenül kifolyik. Én nem egyszer káromkodtam fennhangon, mire erre rájöttem. Sok bosszúságot okozott, amikor a frissen mosott, illatos, vasalt, pihe-puha, hófehér ruhácskán átütő barna foltot felfedeztem. Mindenesetre hálás vagyok az eldobható pelenkáért. Anyáinknak még naponta 6-7-szer kellett kisikálni, hypózni, áztatni a textileket, nekünk már sokkal könnyebb dolgunk van. Igen, tudom, hogy akkor bezzeg már másfél évesen szobatiszták voltak a kicsik, nem úgy mint most, amikor kényelmes nekik a pelus. Nyilván van benne valami igazság, de én bízom abban, hogy előbb-utóbb nekünk is sikerül, mert nem nagyon látni popsicsomagos hároméveseket.

Címkék#pelenka

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!