Menő manók

2010.03.31. 15:42

Fránya betegségek-gyógyszeradagolási tippek

Sziasztok! Amikor Richárdunk beteg, az mindig megviseli az egész családot. Mert rossz látni, hogy kókadt, sápadt, egy helyben ül és nem hajlandó se inni se enni. Pár praktikát szeretnék megosztani veletek, hátha ti is tudjátok hasznosítani. Ugyanakkor ha valakinek van valami jó ötlete ilyen helyzetekre, örülnék, ha megosztaná ezen a fórumon...

Amikor Ricsi először lett igazán beteg, elmúlt egy éves. Addig láza sem volt, még az oltásokat követően is legfeljebb 37,8-at mutatott a hőmérő. Aztán jött egy torokgyulladás, 38,8-as lázzal, ráadásul se enni, se inni nem volt hajlandó. A gyógyszert is csak erőszakkal tudtuk neki beadni, amit viszont a legtöbbször kihányt. Három napig csak a joghurtot fogadta el, abból is csak pár kanállal. Aki átélte, tudja milyen rémisztő ez.  

A következő alkalommal már rutinosabbak voltunk, a gyógyszert belekevertük a joghurtba. E mellé még üveges bébikaját vettünk, amit főtt krumplival turmixoltam össze. Így le-lecsúszott pár falat. Ami még bevált: lehet kapni a boltokban puffasztott kukoricadarát - amit kukiként ismer a köznyelv - ezt szivesen ette. Én meg szivesen adtam, mert nem tartalmaz mesterséges anyagokat és mivel sós, elég sokat ivott is rá, így a folyadékpótlás ügye is rendeződött.

Sajnos volt olyan eset, amikor már nem tudtuk elkerülni az antibiotikumot. Nem tudom mások hogy vannak vele, de a mi csemeténket nem hatotta meg, hogy eperízű. Nem volt hajlandó lenyelni belőle egy cseppet sem. Próbáltuk ennivalóba, gyümölcslébe keverni, de hiába. Mintha tudta volna mire megy ki a játék. A forradalmi áttörést az adagoló pohárka jelentette. Úgy csináltam, mintha nem akarnám odaadni. Aztán úgy, hogy odaadom, "de nagyon óvatosan, két kézzel kell fogni". A harmadik fázisban már ihatott belőle - mint egy feles pohárból - és ez nagyon tetszett neki. Azóta is ezt a módszert alkalmazzuk, ha gyógyszert kell neki adni...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!