Menő manók

2010.05.12. 17:41

Hajszárítás baba-fokon

Amikor először láttam meg Richárdunkat, rá kellett jönnöm: a gyomorégésnek tényleg van valami köze ahhoz, hogy lesz-e haja a babának. A mi gyönyörű fiunk később, a hajhullás idejére sem kopaszodott meg, mivel folyamatosan nőtt az új. Nem is gondoltam, hogy később ebből még problémánk adódhat...

A hajszárítás ugyanis nem volt túl szórakoztató kezdetben. A mi csemeténk gyakorlatilag végig üvöltötte az egészet. Nem tudtam eldönteni mi a baj: túl meleg a hajszárító, fél a zúgástól, vagy azt utálja, hogy össze-vissza simogatom a fejét?

Amikor nagyobb lett és már nem esett ki a kezéből semmi, odaadtam neki a rémes gépet. Barátkozásuk nem volt felhőtlen, hiszen ahogy bekapcsoltuk, újra kezdődött a sírás. Aztán az élet ezt is megoldotta. Kileste apukáját hajszárítás közben. Innentől kezdve ő akarta szárítani mindkettőnk, sőt a tigris, züm-züm, kutyus...haját is. Elhagytuk a sírást, helyébe az élénk érdeklődés lépett, főleg miután kiderült: ezt is konnektorba kell dugni, ami - mint minden tiltott dolog - ugye nagyon érdekes. Két-három hajmosás még egy kicsit nyögvenyelős volt, de azóta minden rendben megy.

Még egy jó tanács: hajmosáskor érdemes buborékot fújni vagy plüssállattal bohóckodni a gyerek feje fölött, hiszen ha felemeli a fejét, nem folyik a szemébe a samponos víz. Nem tudom más hogy van vele, de mi élvezzük, ha egy-egy ilyen személyre szabott "fortélyunk" beválik....

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!