Menő manók

2010.10.18. 15:09

Mit vegyek fel?

No ez az a kérdés, amit a gyerek úgy értelmez: mi az amit ma nem veszek fel? Pedig fiú. Ki gondolná, hogy apró testében ekkora hiúság lakozik?

Már kezdek azon gondolkodni, hogy naponta bő negyed órával hamarabb kellene a gyereket felkelteni. Így talán se a bölcsibe, se a munkahelyemre nem úgy esnék be, mint aki most ébredt fel, vagy mint akit ezer horror-hős üldöz.  

Elérkeztünk ugyanis ahozz az időszakról, amiről eddig azt hittem, csak a kislányokat érinti: öltözködési vitát rendezünk minden reggel. A gyerek azért küzd, hogy a dínós pulcsiban mehessen bölcsibe, én pedig próbálom elmagyarázni neki, hogy nem lehet: tegnap is ebben voltál, fürdés után is ezt vetted vissza és ebben is aludtál. Szégyen, nem szégyen: időnként fizikai erőfölényemet is bevetem, hogy a lakásban rohangáló, üvöltő gyerekről lehámozzam a már említett ruhát.

Gondoltam taktikát váltok és majd ő választhatja ki, mit vegyen fel - ha-ha. Magam sem értem hogy gondolhattam, hogy a maga alig 3 évével majd azt mondja: ezt vagy azt szeretném felvenni. E próbálkozással csak annyit sikerült elérnem, hogy az összes - mosott és vasalt - ruha a szőnyegen landolt. Persze végül egyik sem volt jó...Így most kb. 5 ruhát váltogatunk. Már várom, hogy a bölcsődei gondozó nénink félrehívjon és megkérdezze: ennyire rosszul állunk anyagilag, hogy nincs a gyereknek másik ruhája?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!