Mórahalom és környéke

2019.08.02. 18:34

Augusztus közepén szeretnék átadni a létesítményt Öttömösön, tovább csúszik a koripálya

Az eredeti tervek szerint a június elejei spárgafesztiválon nyitották volna meg Öttömös első négy évszakos korcsolyapályáját, aminek nyitása még csúszik egy kicsit, de a helyi gyerekek ingyen használhatják majd.

Arany T. János

Június 8-án jubileumi, 25. alkalommal rendezték meg Öttömösön a hagyományos spárgafesztivált. A nagy ünnep alkalmával igazi különlegességgel, egy négy évszakos műjégpályával szeretett volna kedveskedni a városvezetés a helyieknek és a település vendégeinek.


Ennek létesítését a tavaly áprilisi testületi ülésen tárgyalták, amelyen Dobó István polgármester elmondta, hogy az önkormányzat sportfejlesztésre vagy belterületi utak, járdák, hidak építésére nyújthat be pályázatot, és csak egy pályázatot lehet benyújtani, ezért ő a négy évszakos műjégpálya megvalósítását javasolta, amit a testület négy igen és egy nem szavazattal el is fogadott. Beadták a támogatási kérelmet 12 millió 279 ezer 870 forintra, amelynek 30 százaléka, 3 millió 400 ezer forint az önerő.


A műanyagjég, a négy évszakos koripálya napjainkban a világ legjobb minőségű, legtöbb korcsolyasportban használt és elismert korcsolyapályája. A pálya összeállítása és szétszerelése egyszerű és gyors, bármilyen egyenletes talajra felállítható.


A különleges, vakító fehér műanyag jégpálya ott fénylik a polgármesteri hivataltól nem messze a Béke utcában. A helyieket megosztja a beruházás. Az egyik utcabeli a munkálatok zajára panaszkodott. – Alapjába véve örülünk neki, mert itt ilyen még nem volt. De vannak, akik szerint más, hasznosabb célra is fordíthatták volna ezt az összeget – mondta egy helybeli.

Dobó István polgármestert Öttömös romániai, Hargita megyei testvértelepülésén, Csíkkozmáson értük utol. Elmondta, hogy mint az látható, a pályát leszállították, telepítették, de a palánkrendszer még nincs kész, és különböző kiegészítők is hiányoznak, melyek beszerzése folyamatban van. – Szeretnénk augusztus közepén átadni, de ez sajnos nem csak rajtunk múlik – tette hozzá a polgármester, akitől a bizalmatlankodók megnyugtatásául azt is megtudtuk, a helyi gyerekek biztos, hogy ingyenesen használhatják majd a műjégpályát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!