Mórahalom és környéke

2019.08.17. 18:18

Kenyeret sütöttek, barátságlevest főztek a zákányszéki ovisok

Zákányszék - A kicsik két csoportban lelkesen gyúrták a tésztát. A kenyér mellé a bográcsban barátságleves készült.

A. T. J.

– Ezermillió dolgunk van – je­­lentette ki határozottan Tari Martin tízórai közben Liebhaber Gáborné, a zá­­kányszéki Ma­­­nó-Kert Óvoda és Bölcsőde intézményvezetőjének tanyáján, ahová azért látogattak el a kicsik, hogy a gyakorlatban is megismerkedjenek a kenyérsütéssel. Az elméletet előző nap a zákányszéki tanyamúzeumban ismertették meg velük.Amíg megették az otthonról ho­­zott tízórait, addig megkelt a tészta és elkezdték melegíteni a kemencét. Akik nem akartak tésztát gyúrni, azok az udvaron egy nagyító segítségével a rozst és a búzát válogatták szét

Kenyeret sütöttek a zákányszéki óvodások az intézmény vezetőjének tanyáján. Fotó: Kuklis István

Kenyeret sütöttek a zákányszéki óvodások az intézmény vezetőjének tanyáján.

Fotó: Kuklis István

– Tudod, hogy kell? – kérdezte az óvó néni. – Asszem, igen. Kell a nyújtófa, és kézzel markolni kell meg minden. Úgy kell – magyarázta a nagycsoportos Tamás, akinek vonat a jele. Dorina pedig, aki már ta­­valy is sütött kenyeret, azt is tudta, hogy akkor kész a tészta, amikor már lélegzik. A kenyér mellé bográcsban barátságleves készült, amibe az került, amit a gyerekek magukkal hoz­tak. A levest lecsókolbás­szal gazdagították.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!