Krimi

2024.01.08. 05:00

Micsoda fogás! Lakat alá került az egyik legfurfangosabb magyar ékszertolvaj

Elkapták a német ékszerboltokat rendszeresen fosztogató férfit.

MW

Illusztráció: Shutterstock

Az egyik legsikeresebb magyar betörő megszállottja volt a müncheni és a város vonzáskörzetéhez tartozó ékszerüzleteknek. Korábban még a rendőrségi helikoptereket is kicselezte menekülés közben.

A 44 éves férfi tavaly júliusban hatalmas értékben rabolt a Karl-Lederer-Platzon, majd megpróbált bejutni egy ékszerüzletbe Wolfratshausenben is. A rendőrség most adott ki közleményt arról, hogy a pidingi határrendészeti rendőrkapitányság munkatársai végre elkapták a telhetetlen ékszertolvajt.

A müncheni ügyészség ezután indítványozta a letartóztatását, és ezzel a kerületi bíróság nyomozási bírája is egyetértett. A férfi jelenleg is őrizetben van. 

Egyelőre nincs arra utaló jel, hogy nem egyedül dolgozott, de a nyomozás még nem zárult le – írja a Ripost.

Krimibe illő jelenetek

A német sajtó korábban beszámolt arról, hogy július 8-án betörés történt egy geretsriedi ékszerüzletben. Hajnali 3 óra 30 perc körül a környéken élők hívták ki a rendőrséget. 

Az üzletben több vitrint is összetörtek és számos ékszert elloptak. A hatóságok előtt akkor még ismeretlen magyar zsákmányának értékéről nem adtak pontos információt, de a becslések szerint 10 ezer euró alatt maradt. 

Még hajnalban megindult egy nagyszabású hajtóvadászat, amelyben a geretsriedi rendőrkapitányság és a környező osztályok számos járőre autókkal és helikopterrel vett részt, ám az elfogására tett kísérletek akkor sikertelenek maradtak.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!