Koronavírus

2020.04.27. 22:40

A belga klubok elhalasztották a szezon lezárását jóváhagyó szavazást

Május 4-ére tisztább lehet a kép, hogy az ország miként enyhíti a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozásokat.

A belga labdarúgóklubok elhalasztották a szezon lezárását jóváhagyó szavazást, melyet hétfőre terveztek.

Európában elsőként a belga bajnokságot nyilvánították befejezettnek április 2-án, de egy „kiskapu” azonban nyitva maradt, miszerint ezt a döntést még jóvá kell hagynia a felső két osztály 24 csapatának.

A klubok úgy döntöttek, hogy egy héttel tolják el a voksolást, mert május 4-ére tisztább lehet a kép, hogy az ország miként enyhít a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozásokat, s ezáltal jobban láthatják, mikor lehetne esetleg újraindítani a bajnokságot.

A Club Brugge 15 pontos előnnyel állt az élen a második helyezett Genttel szemben a koronavírus-járvány miatt márciusban felfüggesztett bajnokságban, amelyből már csak egy forduló lett volna hátra a rájátszás megkezdése előtt.

Az ezüstérem 29 forduló alapján a Gentnek, a bronz a Charleroi-nak jutott, a negyedik pedig a Royal Antwerp lett.

A győztes Bajnokok Ligája-főtáblás, a második BL-selejtezős, a harmadik Európa-liga főtáblás, míg a negyedik El-selejtezős lesz, amennyiben megszavazzák a klubok a lezárást.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!