Olvasói levelek

2007.08.21. 16:19

A hiányzó arckép

"A Délmagyarország július 22-i számában, a Postabontás rovatban olvastam Obermayer Katalin levelét, amelyben méltatlanul elfelejtett édesapja munkásságáról ír. Hasonló cipőben járok én is."

A Délmagyarország július 22-i számában, a Postabontás rovatban olvastam Obermayer Katalin levelét, amelyben méltatlanul elfelejtett édesapja munkásságáról ír. Hasonló cipőben járok én is.
Édesapám, Kelety Károly (1894–1976) ugyanabban az intézetben dolgozott, amelyikben dr. Obermayer Ernő is tevékenykedett. 1945 után a paprika minőségének vizsgálata önálló intézet lett dr. Benedek László vezetésével. Az ő nyugdíjba vonulása után édesapám vezette az intézetet 10 éven át 1960-ig, nyugdíjba vonulásáig. Őt dr. Mihalik Dezső követte.

Amikor a Paprika Múzeum megnyílt, örültem, hogy emléket állítanak Szeged egyik nevezetességének. Pár évvel ezelőtt megnéztem a múzeumot. Bár ne tettem volna! Az intézet volt vezetőinek arcképe ott van, csak édesapámé hiányzik. Levelet írtam a múzeum igazgatójának, felajánlottam segítségemet, de válaszra sem méltatott. Kedves Katalin! Együtt érzek önnel, és örülök, hogy megírta édesapja munkásságának történetét. Legalább a szegediek ismerjék meg!

dr. Balázs Istvánné Kelety Etelka, Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!